Povežite se sa nama

Društvo

INCIDENT U BEOGRADU: Rasprava, pa slomljen nos u „Mažestiku“

Objavljeno

-

Milan Knežević je juče na sastanak u Skupštini došao sa rukom u gipsu
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Beogradski biznismen Dejan Sekulić podnio je krivične prijave protiv lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, njegovog sina Ilije i predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u incidentu koji se dogodio u ponedjeljak u hotelu ,,Mažestik“ u Beogradu

Prema informacijama Pobjede, fizičkom napadu na Sekulića prethodio je prvo oštri verbalni sukob lidera Demokratskog fronta Mandića i Kneževića sa Sekulićem, koji je kum odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Sekulić je za Vijesti objasnio da je u ponedjeljak oko podne sjedio u salonu Mažestika i vidio da na recepciju dolazi Milan Knežević.

“Prišao sam mu i na najljubazniji način rekao: ‘Gospodine Kneževiću, ja sam Dejan Sekulić. Vi mene ne poznajete. Zašto ste me pominjali u Skupštini Crne Gore na nepristojan način? Nikada me niste vidjeli, ne znate ko sam, ni kako se zovem, ne živim u Crnoj Gori 45 godina’. On je bio drzak, onako kako političari znaju biti drski i počeli smo se svađati. Rekao mi je da lažem, a ja njemu da je idiot. Bilo je malo čarke među nama, a onda nas je krenuo razdvajati direktor Mažestika. On je krenuo da me udari nogom, a kako su nas razdvajali opet smo se uhvatili u koštac i pali, on dolje, ja gore. Razdvojili su nas ljudi iz ‘Mažestika’”, kazao je on.

Sekulić objašnjava da se nakon toga on vratio u salon i nastavio da sjedi sa dvojicom prijatelja, a da je poslanik Knežević ostao u holu.

“Dva konobara su stajala između, da ne dođe ponovo do sukoba, iako sukob među nama nije ni bio tuča, nego više nego nadgornjavanje. Poslije desetak minuta došao je Andrija Jovićević i pitao me: ‘Šta je to Dejane bilo?’. Iza njega je došao Andrija Mandić i pored njega njegov sin. Sjedio sam zavaljen u fotelji i mislio da ćemo da razgovaramo. Sin Andrije Mandića došao je na dva metra, a onda brzim korakom prišao i udario me šakom u nos. Slomio mi je nos.

Vjerovatno bi tuča bila veća da Andrija Jovićević nije reagovao i sklonio tog dečka od mene. I dalje sam sjedio i faktički bio u krvi. Haos se završio udarom i mojim polomljenim nosem”, rekao je on.

Sekulić je za “Vijesti” rekao da Andrija Mandić i Knežević nisu spriječili napad na njega, a da je dvadesetdvogodišnjaka od njega sklonio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević.

On je dodao da nikada u životu nije vidio takvo divljaštvo i takav krvnički potez.

“Dok smo mi čekali hitnu, oni su brzo napustili hotel. Nisu mi se ni izvinili. Ni Andrija zbog sina, ni Milan. Milan Knežević je bio toliko drzak i bezobrazan dok smo razgovarali, unosio mi se u lice… To divljaštvo njegovo i sina Andrije Mandića, ja ne mogu da vjerujem”, rekao je Sekulić.

Kao devetnaestogodišnjak Ilija Mandić je postao poznat javnosti kada je, prije pet godina, optužen da je šipkom napao maloljetnog J. J. u Podgorici. U podgoričkom Osnovnom sudu Ilija Mandić je tvrdio da je J. J. udarao pesnicom, a ne, kako se navodilo u optužnici, metalnom šipkom u čelo i dva puta u leđa.

Nakon tuče u ,,Mažestiku“, kako su Pobjedi rekli svjedoci, Mandići, otac i sin, te Milan Knežević – koji nije učestvovao u drugom incidentu – žurno su napustili hotel.

Kada je stigla policija, napravili su uviđaj i uzeli izjave od svjedoka. Kako saznaje Pobjeda, Dejan Sekulić je podnio tri krivične prijave – protiv Andrije i Ilije Mandića te Milana Kneževića.

Dan kasnije, u crnogorski parlament, na razgovore predstavnika parlamentarne većine, Milan Knežević je došao sa rukom u gipsu, tvrdeći da mu je tako imobilisano rame koje je iskočilo. Nije želio da novinarima detaljnije opisuje kako je nastala povreda, samo je konstatovao da je povrijeđen nakon što je ,,sa Vladimirom Putinom igrao hokej“.

Srpska policija nije se oglašavala nakon incidenta u centru Beograda, a ni srpski mediji, do zaključenja ovog broja Pobjede, nijesu izvijestili o tuči u hotelu ,,Mažestik“ u kojoj su učestvovali lideri Demokratskog fronta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije