Povežite se sa nama

Društvo

INJAC: Crna Gora je dosljedna NATO članica

Objavljeno

-

Foto: TVCG
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarka odbrane Olivera Injac poručila je da resor na čijem je čelu i Vlada ostaju kredibilan saveznik, a država Crna Gora dosljedna članica NATO alijanse.

Crna Gora će, kako je rekla Injac u emisiji Fokus na TVCG, uraditi sve da ispuni svoje ciljeve, misije i zadatke.

Komentarišući ocjene jednog dijela javnosti da je aktuelna vladajuća koalicija anti NATO, Injac kaže da su u pitanju „čisto dnevno-političke teme određenih partija vlasti i opozicije“.

„Definitivno se to radi iz više razloga, u cilju isticanja potrebe da ukažu da li alijansa treba da ima povjerenje u ovu vladu i naš rad. Ništa nije promijenjeno u međuvremenu“, istakla je Injac.

Zato što nije usvojen budžet za ovu godinu, kaže Injac, nije bilo uslova da se razmatra o slanju voda u misiju KFOR-a na Kosovu.

Postoje, kaže, objektivne prepreke usljed neusvajanja budžeta za 2021. godinu.

„Svjesni trenutka sa kojim se suočavamo, svi moramo da tražimo načine da redukujemo troškove i pravimo strateški i taktički dobre poteze da bi krenuli u proces reformi“, rekla je Injac.

Dezinformisanje javnosti u Crnoj Gori je, kako je kazala, krupan problem, navodeći kako su Ministarstvo odbrane, Vojska Crne Gore i ona lično bili izloženi mnogim pritiscima posljednjih šest mjeseci od strane više medija.

Puno toga je, kaže, otkad je na čelu resora odbrane urađeno, ali ima još da se unapređuje. Navodi i da ima i zatečenih problema.

Kovid kriza je, kako je rekla, usložnila situacija u pogledu finansija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije