Povežite se sa nama

Društvo

INJAC-KUPER: Crna Gora i SAD posvećene daljem razvoju strateškog partnerstva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarka odbrane Olivera Injac razgovarala je danas sa zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu Sjedinjenih Američkih Država Lorom Kuper.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Injac je zahvalila sagovornici na sveobuhvatnoj podršci Sjedinjenih američkih država, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da se saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane konstantno unapređuje, uprkos izazovima koje je prouzrokovala pandemija virusa COVID-19.

Kako navode u saopštenju, ministarka Injac je istakla da će Crna Gora nastaviti da odlučno sprovodi aktivnosti i obaveze koje proizilaze iz članstva u Alijansi i biće kredibilan saveznik u domenu suočavanja sa bezbjednosnim izazovima na području Zapadnog Balkana, kao i u međunarodnim okvirima.

Zamjenica pomoćnika sekretara za odbranu Kuper izrazila je zadovoljstvo dinamikom razvoja bilateralnih odbrambenih odnosa dvije zemlje, te naglasila da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u daljem unaprjeđenju nacionalnih kapaciteta u domenu odbrane.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije