Povežite se sa nama

Vijesti

INJAC SA IZASLANIKOM ODBRANE SRBIJE: Rad na unaprjeđenju bilateralne saradnje i doprinosu regionalnoj stabilnosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izaslanik odbrane Srbije, pukovnik Predrag Stefanović izrazio je zadovoljstvo ukazivanjem prilike za obavljanje odgovorne dužnosti izaslanika odbrane u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Pukovnik Stefanović boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane i tom prilikom se sastao sa ministarkom, Oliverom Injac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Injac je poželjela uspješno obavljanje dužnosti pukovniku Stefanoviću, izrazivši uvjerenje da će se odbrambena bilateralna saradnja unaprijediti u narednom periodu.

“U tom cilju je pozdravljena odluka o otvaranju Kancelarije izaslanika odbrane Srbije u Podgorici, a iznešena je i namjera za imenovanjem izaslanika odbrane Crne Gore u Srbiji, na nerezidentnoj osnovi”, navodi se u saopštenju.

Injac je istakla važnost obnove saradnje sa Centrom ABHO u Kruševcu, izrazivši uvjerenje da će u predstojećem periodu i u ostalim oblastima odbrambene saradnje od obostranog interesa doći do revitalizacije, što bi išlo u prilog jačanju ukupnih regionalnih odnosa. U vezi sa tim, kako su naveli iz Ministarstva, Injac je istakla značaj saradnje u okviru regionalnih inicijativa, kroz koje se realizuju projekti koji doprinose jačanju interoperabilnosti i međusobnog povjerenja.

“Pukovnik Stefanović izrazio je zadovoljstvo ukazivanjem prilike za obavljanje odgovorne dužnosti izaslanika odbrane u CG. Saglasio se sa stavom o potrebi razvoja međusobne odbrambene saradnje, naglasivši posebno značaj unaprijeđivanja regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu. Stefanović je iskazao punu spremnost Srbije za dalju saradnju u svim oblastima od obostranog značaja, te zadovoljstvo obnovom saradnje u okviru Centra ABHO. Stefanović se u okviru nastupne posjete susreo i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, general-majorom Rajkom Pešićem, te zamjenikom NGŠ VCG, pukovnikom Željkom Radulovićem”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije