Povežite se sa nama

Svijet

ITALIJA: Uhapšeni državljani Srbije, policija pronašla 232kg droge

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dvojica srpskih državljana zaustavljeni su u odvojenim policijskim akcijama u Italiji dok su bili za volanom kamiona, a pretresom vozila karabinjeri su pronašli 232 kilograma marihaune, pažljivo zapakovanih i sakrivenih između tovara uglja i keksa. Prema načinu pakovanja i modelu ponašanja, istragom je utvrđeno da su njih dvojica radila za istu kriminalnu grupu.

Sve je počelo kada se pod lupom italijanskih istražitelja našla jedna autoprevoznička kompanija sa sjedištem u Veroni.

Prvi kamion je zaustavljen na izlazu sa autoputa Verona EST, a u vozilu koje je namijenjeno prevozu uglja pronađeno je 188 kilograma pupoljaka marihuane.

Paralelno sa tim, drugi zglobni kamion zaustavljen je na sljedećoj naplatnoj rampi. Na pitanje karabinjera gdje se uputio i kojom će trasom ići nije dao dovoljno uvjerljiv odgovor, što je kod policajaca probudilo sumnju pa je njegovo vozilo poslato na detaljan pretres.

Među tonama keksa pojavile su se kutije u kojima je bilo sakriveno 44 kilograma marihuane.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su dvojica vozača kamiona sarađivali međusobno, a tu tezu je potvrdio i način na koji je droga bila upakovana i sakrivena. Zato policajci vjeruju da se njih dvojica dobro poznaju jer su već duže vrijeme bili zaposleni u istoj autoprevozničkoj kompaniji, mada do sada nije utvđeno da li je i ona umiješana u šverc narkotika.

Prema prvim procjenama droga je u Italiju stigla iz Šapnije i ima veoma visok, čak znatno iznad prosjeka, nivo THC-a (tetrahidrokanabinol), ali se očekuje da daljom istragom bude utvrđeno konačno porijeklo droge.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije