Povežite se sa nama

Vijesti

IVEZAJ: Vlast nijema na šovinizam prema Albancima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tišina i zabijanje glave u pijesak od ključnih političkih aktera nove vlasti, nakon što se pojavio snimak iz Tivta na kome veća grupa građana pjeva i skandira uvredljive i fašističke poruke prema albanskom narodu u Crnoj Gori, još jednom na najbolji način pokazuje karakter i vrijednosni sistem “oslobodilaca” – ocijenio je odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Tuzi Simon Ivezaj.

Ostatiti nijem na, kako ističe,tako očigledne šovinističke napade može samo neko ko ili podržava postupak grupe koja je 13. avgusta u Tivtu vrijeđala Albance ili vjeruje da tišinom neće nervirati sopstveno “prosrpsko” biračko tijelo.

– Ako se tako nešto očekivalo od ključnih nosilaca nove vlasti, šta reći za tišinu iz Građanskog pokreta URA ili albanskih “patriotskih partija”. Da li se mogu oćutati ove uvrede, bez obzira na to što su mnogi od njih već snažno u zagrljaju sa partijama nove većine, uključujući i predstavnika Demokrata u Tuzima koji je etnički Albanac, sa kojima dogovaraju namještenja po “dubini”, uključujući i raspodjele funkcija u Tuzima – kazao je Ivezaj.

Još jednom upozoravaju sve članice vladajuće većine da kompromisa sa fašizmom i šovinizmom neće biti.

– To poručujemo i “patriotama” iz albanskih nacionalnih partija koji se svojim ćutanjem nude novoj vlasti. Demokratska partija socijalista, kao baštinik i čuvar vrijednosti građanske, multietničke i multivjerske Crne Gore na ove stvari nikada nije ćutala, a to neće činiti ni u budućnosti. Zbog toga pozivamo državne organe da istraže sve okolnosti ovog šovinističkog orgijanja u Tivtu i da u skladu sa zakonom, sankcionišu počinioce – poručio je Ivezaj.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije