Povežite se sa nama

Vijesti

JANKOVIĆ: Očekujemo još težu situaciju sa požarima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Indeks nastanka požara je na najvećem mogućem nivou i sve službe zaštite i spašavanja su u punom stanju pripravnosti, saopštio je večeras Goran Janković, načelnik službe zaštite i spašavanja Podgorica. On je, u Dnevniku 2 Televizije Crne Gore, kazao da se ne slaže sa današnjom izjavom premijera Zdravka Krivokapića da nijesu spremni za požarnu sezonu, ali i istakao da očekuje još težu situaciju u narednom periodu

Janković je pozdravio odluku premijera što je došao da obiđe vatrogasnu službu u Nikšiću. Naveo je da bi upoznao Krivokapića da i u Podgorici nekih desetak dana bukte požari, ali da „nije bilo reakcija od strane premijera“.

„Ne slažem se sa tvrdnjom da nijesmo spremni za požarnu sezonu, i te kako su sve kolege dobro pripremljene, u skladu sa resursima kojima raspolažu. Definitivno, u granicama, sa čim raspolažemo, odrađena je sva moguća preventiva. I imamo rezultate na terenu da smo svakodnevno angažovani“, rekao je Janković za TVCG.

Naveo je i da je u toku „potpuna opsada“ svih zelenih površina u glavnom gradu, i podsjetio na desetine pokušaja podmetanja požara, kao i požare na brdu Gorica i Malom brdu.

Istakao je da je kompletan sastav podgoričke Službe u stanju pripravnosti.

„Očekujem u narednom periodu još težu situaciju“, kazao je on.

„Glavni grad je, po nalogu gradonačelnika, donio odluku da se najbitnije zelene površine stave pod potpuni nadzor. Na Gorici u svakom trenutku imamo tri do pet posada vatrogasaca, komunalnu policiju, inspekciju i ostale gradske službe… Isto je i na brdu Ljubović“, kazao je načelnik.

Podsjetio je da je krivična prijava podnesena protiv NN lica zbog požara na Malom brdu.

„Sve snimke i operativne informacije smo dostavili policiji i to je dalo rezultate, pa smo u posljednja dva dana imali dva hapšenja“, istakao je Janković u Dnevniku TVCG

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije