Povežite se sa nama

Društvo

JELUŠIĆ: Ministarstvo imalo prečih poslova od smjena, Vlada treba da reaguje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić je, komentarišući Interpelaciju koju je Socijaldemokratska partija SDP uputila Skupštini Crne Gore u kojoj se traži smjena ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i razmatranje kadrovskih postavljenja u njenom mandatu, kazala da je Ministarstvo imalo prečih poslova od smjena i da je opravdano preispitivanje ovakvih rješenja

Ona je za portal Pobjeda rekla da će Vlada imati obavezu da reaguje na ono što resor Vesne Bratić jeste ili nije uradio u prethodnom periodu.

– Više je nego jasno da je u ovom dijelu rada Ministarstva prosvjete došlo do niza problema koje javnost i vidi i očekuje odgovor na njih. U tom smislu pratiću interpelaciju i smatram da će u ovom dijelu Vlada imati obavezu da reaguje spram svega što jeste ili nije urađeno u okviru onoga što je u nadležnosti Ministarstva prosvjete – istakla je Jelušić.

Ona smatra da će pitanje imenovanja direktora obrazovnih ustanova riješiti amandmanom koji bi, kako je rekla, trebalo da se nađe u parlamentu na jesen.

– Direktore treba da biraju decentralizovani školski odbori, sastavljeni od predstavnika Ministarstva, škola, sindikata, roditelja, lokalnih zajednica, odnosno partnera ukoliko su u pitanju stručne škole. To je jedino i pravo rješenje – poručila je Jelušić.

Kada je u pitanju obrazovanje najvažnije je, kako ističe, priprema za nadoknadu propuštenog tokom trajanja pandemije i strategija za buduće.

Zbog toga će, podsjeća, u okviru ministarskog sata, pitati Bratić planiraju li prosvjetne vlasti da uvedu medijsku pismenost kao izborni predmet u svim osnovnim i srednjim stručnim školama i da li su pripreme za narednu školsku godinu u toku i šta one obuhvataju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Anonim
Anonim
21.07.2021. 16:17

Jelušić i URA je trebalo da dignete glas, da se čuje do neba. Radi sopstvene koristi i neiskrenosti ostaćete upamćeni kao sudionici srpsko – četničko – fašističke grupacije na vlasti.
Pogledajte Draginju kako se iskreno bori, kako ne kalkuliše ni sa kim i ni zbog čega . Pogledajte kako je bodrena i voljena. Pogledajte tu snagu odanosti i ljubavi datu našoj dobroj zemlji

RIR
RIR
21.07.2021. 19:13

G.Jelusic ,NJU treba smijeniti /i vi da to podržite/ ,ona je svojim radom do sada nagrdila prosvjetu CG,osoba suženog uma ,shvaćanja ni za 19v.neupotrebljiva za te funkcije ni kod Dodika /nema joj sličnih ,osim Vulina / Hitno je smijeniti…

Ovdje
Ovdje
24.07.2021. 19:09

Javnost je već odavno sve vidjela i prozrela, pa Vlada, kako rekoste, ima obavezu da reaguje. Ne, ima obavezu da razriješi Bratić i da je ne angažuje ni na jednom obrazovno – vaspitnom poslu, uz pokretanje postupka zbog nezakonitih odluka

Sponzor

Najčitanije