Povežite se sa nama

Vijesti

JELUŠIĆ: Skupo biti „u koži“ URE

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanica URE Božena Jelušić kazala je da dobrovoljno pristajanje na podijeljenu Crnu Goru u kojoj je bezbjednosna situacija zbog čina ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju na ivici, jeste odgovornost poslanika i Vlade. Ona je dodala da mediji ne iniciraju sukobe, ali da im pomažu svojim senzacionalističkim naslovoma. Gostujući u Jutarnjem programu TVCG istakla je da je skupo biti u situaciji u kojoj se nalazi URA, a u kojoj je osuđuju obje strane

Jelušić je aktuelnu situaciju u Crnoj Gori okarakterisala kao borbu za vlast.

“Ono čega se ja uvijek plašim je činjenica da smo mi jedno malo tržište, da smo kao zemlja veoma mali, da je za nas ogroman i potpuno nepotreban luksuz da toliki koliki smo pravimo ovakve nepremostive podjele među građanima”, kazala je ona.

Istakla je da imamo mnogo važnijih problema.

“Dobrovoljno pristajanje na takvu situaciju od strane poslanika, Vlade, medija, građana jeste jedna odgovornost koju ne bi trebalo ovako da shvatamo”, istakla je Jelušić.

Činjenica da neprekidno živimo u izborima, smatra ona, dovela nas je do toga da smo zaboravili da razgovaramo, već samo znamo da zauzimamo strane.

“Mi smo žrtve senzacionalističkih spinovanja koji razapinju i ono malo građanskog bića i zdravog razuma”, istakla je Jelušić.

Ona smatra da je URA primjer šta se u Crnoj Gori događa kada nijeste ni na čijoj strani i kada pokušate da zauzmete stav koji podrazumijeva neko ograničavanje.

“Ako ste u poziciji jedne partije koja ne treba da se svrstava, već da treba građanska Crna Gora i njeni interesi budu primarna vrijednost, onda doživljavate da ste izdajnik, da ne valjate ni jednoj ni drugoj strani, da se na kraju osjećate kao vanzemaljac u svijetu u kojem su busije zauzete”, kazala je ona i dodala da je skupo biti u situaciji u kojoj vas osuđuju obje strane.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Anonim
Anonim
03.09.2021. 09:39

„Koža“ URE skupo košta Crnu Goru

Crnogorac
Crnogorac
03.09.2021. 23:46

Skupo
…21

Sponzor

Najčitanije