Povežite se sa nama

Vijesti

JOANIKIJE: Crkva se neće miješati u političke procese

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u svelu Glavaca, u Beranama.

– Mogu ljudi različito misliti i opredjeljivati se, biti u različitim partijama i strankama, to je sve legitimno. Neka rade o dobru svi, pa neka se nadmeću u dobru, a ko bude bolji neka ga narod podrži- dodao je vladika.

Ponovio je da se crkva neće miješati u političke procese, ali da su morali prošle godine kada se politika umiješala u crkveni život.

– Tada su htjeli da narodu oduzmu svetinje. Udarili su na čast i obraz. Morali smo se izboriti- istakao je mitropolit.

Vladika se dotakao i teme o komunizmu u Crnoj Gori, navodeći da se sva komunistička priča i skalamerija u našoj državi srušila kao kula od karata.

– Sve što su radili sve im propade. Ostadosmo bez fabrika i njihovih špijuna i doušnika, ali s druge strane ostade narod dosta osiromašen, prevaren i izvaran. No, nismo očajavali, imao se kome narod vratiti, a to su bile njihove svetinje, ognjišta i domovi. Vratili smo se svojoj vjeri i jedni drugima, a to je mnogo važno- poručio je mitropolit.

Ipak, kako je kazao, oduvijek mu je bilo neshvatljivo da narod je koji ima toliko svetitelja, toliko crkava i mučenika zaboravio na vjeru i zapostavio je.

– Tako lako odstupiti od vjere je čudno. Ali Bogu hvala, nisu svi odstupili. Dolazi neko novo vrijeme- zaključio je vladika.

(DAN)

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
01.08.2021. 15:45

LAZOVI !
OKUPATORI CPC – Joanikije ostavio Crnogorce i „mitropolit u CG“ sa popovima proceranima iz Hrvatske i BiH
kako vas nije sram da tako nesto izjavljujete VI sve radite jedino ne sluzite BOGU i CG…

Sponzor

Najčitanije