Povežite se sa nama

Društvo

JOANIKIJE O BLOKADI U CUCAMA: Posljednji trzaji crvene aždaje, neka im Bog oprosti – ne znaju šta čine!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Grdno su se prevarili! Neće to ni Cuce ni sveštenici koji su rodom iz Cuca dozvoliti. Imam osjećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije danas tokom arhipastirske besjede u ostroškom skitu Svetog Jovana Krstitelja u Jovan dolu kod Nikšića

On se osvrnuo na “one koji su se organizovali da ne dozvole sveštenicima koji su iz Cuca da tamo danas služe Svetu liturgiju”.

“Nemojte mnogo obraćati pažnju, draga braćo i sestre, jer oni sve što su gradili, gradili su na bratskom krvoproliću. A mi treba da se molimo da se naš narod izmiri, da jedni druge cjelivamo, da jedni druge pomažemo, da ne učestvujemo u tome ni na koji način”, rekao je Vladika Joanikije.

On im je poručio neka čine što su naumili.

“Ali, došao je kraj toj bijedi i tom ludilu. Narod je shvatio da je nekome interes da ga i dalje dijeli. I u to se ulaže velika energija i velika sredstva. I čine se mnoge manipulacije i šire se mnoge laži”, rekao je on.

Naše je, rekao je on, da se na ovaj veliki praznik pomolimo Bogu za mir, ljubav, bratsko izmirenje i bratsku slogu.

“I da oprostimo. I njima da oprostimo. Da Bog oprosti, jer ne znaju šta čine”, zaključio je  Joanikije.

Podsjetimo, grupa građana, pristalica CPC, je danas blokirala put prema cetinjskom selu Donja Zaljut, kako bi i ovoga spriječilli sveštenstvo SPC da prođe do Bajkove crkve, na Bjelilu i održi liturgiju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije