Povežite se sa nama

Politika

JOČIĆ: Vlada još jednom iznevjerila očekivanja, još nije prošao Predlog zakona o popisu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Funkcionerka Demokratskog fronta (DF) Marina Jočić kazala je da je Vlada Crne Gore još jednom prekršila i iznevjerila očekivanja jer još nije usvojila Predlog zakona o popisu.

„Prošao je i taj pompezno najavljeni 26. avgust, prošlo je i zasijedanje Vlade, ali još nije prošao Predlog zakona o popisu“, kazala je Jočić.

Ona je dodala da je time Vlada još jednom, kako je kazala, prekršila i iznevjerila očekivanja onih koji su trideset godina po ulicama i trgovima tragali za slobodom i pravom da nekažnjeno budu ono što jesu.

„Dakle, Predlog zakona od četiri člana, kome je trebalo samo da se promijeni zaglavlje, i koji je još u martu pripremio Monstat, još nije ‘prošao’ Vladu, i tako još uvijek čeka da uđe u skupštinsku proceduru“, kazala je Jočić.

Ona pita koji je interes Vlade da, kako je kazala, brutalno opstruira donošenje Zakona o popisu, koji bi bio prvi slobodan poslije Drugog svjetskog rata, zna samo Vlada, a nama, kako dodaje, ostaje da pretpostavljamo.

„Dakle, nama preostaje da vjerujemo da Vladi smeta da se sazna istinska nacionalna struktura građana Crne Gore, jezička i vjerska pripadnost i tako nastavlja politiku DPS-a koji je brojnim manipulacijama krivotvorio i prethodni popis, a na osnovu koga je vodio diskriminatorsku antisrpsku politiku“, navodi se u saopštenju.

Poziva Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da se, kako je kazala, ne igra sa voljom naroda koji ga je dominantno doveo na vlast.

„Jer tako krši i sopstvena predizborna obećanja, ali i zakonsku obavezu koja nalaže da se ove godine održi popis“, kazala je Jočić.

Ona je ponovila da je Demokratski front spreman da za ovu tačku prekine bojkot parlamenta, i da svoj glas za poštovanje zakona i demokratskih principa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije