Povežite se sa nama

Društvo

JOKOVIĆ: U svijetloj istoriji naše države, 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, u ime SNP i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitao je 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti.

“U svijetloj istoriji naše države, 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku. Na taj dan 1941. godine Crna Gora je prva u Evropi podigla ustanak protiv fašističkih okupatora, pokazujući tako da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjeka. Tog dana je porobljena Evropa dobila svetionik i nadu da fašistička mašinerija nije pregazila cijeli kontinent.

Istog datuma 1878. godine Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno-pravno priznanje.

SNP Crne Gore sa uvažavanjem gaji sjećanje na te značajne datume naše istorije i odaje počast svim slobodarima i herojima palim za slobodu svoga naroda.

Antifašizam i slobodarstvo vječne su vrijednosti Crne Gore, objedinjene u simbolici 13. jula, koji budi osjećanja ponosa i časti kod svakog građanina Crne Gore. Neka potomci ovih rodoljuba i patriota nikada ne zaborave njihovu veliku žrtvu koju su podnijeli da bismo mi živjeli u miru i slobodi”, kaže se u čestitki predsjednika Jokovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije