Povežite se sa nama

Vijesti

JOŠ NE ZNA: Vučićevo kolebanje o dolasku na Cetinje je marketinški trik

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još uvijek nije odgovorio na poziv SPC da 5. septembra, prisustvuje ustoličenju vladike Joanikija.

Savjetnica za štampu predsednika Srbije Suzana Vasiljević, čiji je posao komunikacija sa medijima, nije odgovorila na telefonski poziv Pobjede i pitanje upućeno putem SMS-a i vibera – hoće li predsjednik Srbije ići u Crnu Goru na ustoličenje vladike Joanikija.

Dosadašnja praksa pokazuje da Vučić o vjerskim posetama u regionu odlučuje u poslednjem momentu, odnosno dan uoči nekog događaja – što je bio slučaj kada je išao na sahranu mitropolita Amfilohija, i u BiH da se pokloni žrtvama u Srebrenici.

Kolebanje oko donošenje odluke da li će 5. septembra u Crnu Goru ili ne, zapravo je Vučićev marketinški trik. U tome mu pomažu mediji pod njegovom kontrolom koji sve vreme, dok on ne donese odluku, dižu tenziju i izmišljaju kako je položaj Srba neizdrživ tamo gdje Vučić treba da ide, blate rukovodsvo zemlje u koju on putuje i poslije višednevnog spinovanja i saopštavanja najbrutalnijih laži Vučić se odlučuje za put i prikazuje kolika je njegova žrtva na kojoj se zasniva njegova cjelokupna vladavina.

Od 2012. godine kada je došao na vlast u Srbiji, prvo kao prvi potrpedsjednik Vlade, zatim kao premijer i sada kao predsjednik države, Vučić je samo jednom bio u Crnoj Gori – 1. novembra prošle godine i to ne u državnoj posjeti već na sahrani koju je organizovala SPC.

Razlog za višednevno oduglovačenje oko donošenje odluke da li će ići na sahranu mitropolita bio je ,,složeni politički trenutak”, kako je rekao Nebojša Stefanović, tadašnji ministar policije Srbije, a stvarni razlog je – dizanje tenzije bez koje predsednik Srbije i ne umije da funkcioniše.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije