Povežite se sa nama

Društvo

JPU ĐINA VRBICA DONIJELA NOVI PRAVILNIK: Krivično će goniti sve koji uveče uđu u dvorište

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Imovina, objekti i mobilijar u dvorištima vrtića često su na meti vandala. U kasnim večernjim satima dvorišta su stjecišta grupa osoba koje lome mobilijar, iza sebe ostave gomile otpada, polomljena vrata, prozore… U posljednje vrijeme posebno su na udaru vrtić “Dragan Radulović” na Starom aerodromu i “Leptirić” na Pobrežju. Ustanova je reagovala donoseći novi pravilnik o zabrani ulaska nepoznatih i neovlašćenih lica u dvorišta i prostorije svih vaspitnih jedinica van radnog vremena i shodno tome svi koji budu zatečeni u vršenju ovakvih radnji dobiće krivične prijave, piše Dan.

“Upoznati smo sa problemom da neovlašćena lica ulaze u dvorišta vaspitnih jedinica van radnog vremena i uništavaju inventar i mobilijar za igru djece. Posebno je problem izražen na Starom aerodromu u vaspitnoj jedinici “Dragan Radulović”. Tako su polomljene igračke u dvorištu, a u “Leptiriću” su ofarbali objekat i polomili ulazna vrata. Takvo ponašanje je za svaku osudu, jer sve što uništavaju koriste djeca. Ovo je najveća šteta zbog djece koja ne mogu više koristiti te igračke, recimo tobogan je polomljen i zbog bezbjednosti ne smije se koristiti. Djeca najviše trpe”, rekla je Bojana Razić, v. d. direktora JPU „Đina Vrbica“.

O ovakvom nesavjesnom ponašanju uprava JPU „Đina Vrbica“ obavijestila je nadležne institucije.

“Od Centra bezbjednosti Podgorica tražili smo da se pojača policijski nadzor u blizini svih vaspitnih jedinica. Za vrtić “Dragan Radulović“ je CB već indentifikovao počinioce ranijeg vandalskog čina i postupak je u ovom trenutku kod tužioca. Ustanova je donijela Pravilnik o zabrani ulaska nepoznatih i neovlašćenih lica u dvorišta i prostorije svih vaspitnih jedinica van radnog vremena i shodno tome počinioci, koji budu zatečeni u vršenju ovakvih radnji biće krivično gonjeni”, rekla je Razić.

I stanovnici okolnih zgrada i kuća planiraju da se obrate nadležnim institucijama za pomoć, jer smatraju da se samo kažnjavanjem nesavjesnih pojedinaca nešto može postići.

“U više navrata gledali smo kako se djeca penju po krovu vrtića, bacaju otpad po dvorištu, uništavaju mobilijar. Skretali smo im pažnju da to ne rade, ali efekta nije bilo. Zbog toga smo odlučili da se i mi kao stanovnici obratimo za pomoć nadležnim institucijama. Često su to i maloljetna lica, te strahujemo da se mogu povrijediti. Apelujemo na državne organe da reaguju i da zaštite imovinu vrtića”, poručili su stanovnici Starog aerodroma.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije