Povežite se sa nama

Politika

KABINET KRIVOKAPIĆA: Da je Đukanović zaista posvećen antifašizmu, ne bi nam ostavljao podijeljenu državu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Optužbe predsjednika desničarskog DPS-a i formalno predsjednika svih građana Crne Gore, Mila Đukanovića, da u strukturama nove vlasti ima propagatora fašizma, zapravo govore koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u djelovanju šefa opozicije“

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića reagovao je na izjavu predsjednik Crne Gore Mila Đukanovića, da „nema pomirenja“ sa „propagatorima ideje fašizma“, kakvih ima i u „strukturama vlasti“ u Crnoj Gori.

Đukanović je to kazao na centralnoj proslavi Dana državnosti i 80 godina od dana ustanka i početka borbe protiv fašizma, održanoj u Virpazaru.

„Optužbe predsjednika desničarskog DPS-a i formalno predsjednika svih građana Crne Gore, Mila Đukanovića, da u strukturama nove vlasti ima propagatora fašizma, zapravo govore koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u djelovanju šefa opozicije. Od ratnohuškača iz devedesetih, koji se svojim borbenim, velikodržavnim narativom i fašističkim izjavama probijao na političku pozornicu, do „dostignuća“ u kome je naša država u međunarodnoj zajednici prepoznata kao zemlja hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama, jesu autentične Đukanovićeve tekovine, od kojih se crnogorsko društvo imperativno mora osloboditi“, navodi se u reagovanju.

Dodaju da je Đukanović „zaista posvećen antifašizmu, te demokratskim i progresivnim vrijednostima“, ne bi sa svojom partijom „ostavio podijeljenu zemlju, razorenu ekonomiju, i nefunkcionalan sistem, u kome su cvjetali korupcija, nepotizam, diskriminacija“.

„Apsolutističkom metodu vladanja „država to sam ja“, dolazi kraj, tako da su Đukanovićeva nastojanja da u ime države svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti, samo predstava za malobrojnu javnost. Dok se deklarativno zalaže za borbu protiv fašizma, sa svojom partijom je već zauzeo poziciju rezervisanu za retrogradne i nacionalističke snage, koje pokušavaju da na sve načine zaustave društveni preporod i ekonomski razvoj Crne Gore. No, kako je to u tradiciji Crne Gore, kao i svi okupatori, tako je i Đukanović dobio adekvatan, demokratski odgovor kada je pokušao da u potpunosti porobi slobodarski duh naroda i uništi našu zemlju. Svjesni očekivanja građana, nova demokratska vlast pružiće puni doprinos u prevazilaženju podjela i tako obezbijediti da konačno imamo društvo jednakih šansi, u kome će svaki čovjek nesmetano upražnjavati svoja građanska prava“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
14.07.2021. 15:46

Podjele su od kralja Nikole ,on je srbovao ,prije njega niko,od okupacije Srbije nastaje haos,manipulacija je tamo Vlade CG ; da je prošli režim ostavio podjele -samo je bezobrazna izjava iz nemoći da se odgovori na istinu na izjavu Presjednika…

Sponzor

Najčitanije