Povežite se sa nama

Vijesti

KABINET KRIVOKAPIĆA: Opasno je da predsjednika Crne Gore savjetuje čovjek koji poziva na neposlušnost i pružanje otpora državi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Manipulativni su stavovi predsjednika države, koji se zalaže navodno za mir, dok u svom kabinetu ima aktivne regrutere interesnih jurišnika koji podrivaju ustavni poredak i državno ustrojstvo“

Kabinet predsjednika Vlade, Zdravka Krivokapića, oglasio se povodom aktuelnih političkih tenzija koje se, kako su naveli u saopštenju, podgrijavaju u zemlji.

„Očuvanje mira i stabilnosti, poštovanje ljudskih prava i sloboda, te ekonomski oporavak opustošene zemlje, koju je ostavio prethodni režim, prioriteti su Vlade Crne Gore. Svakodnevno podgrijavanje tenzija, ohrabrene javnim istupima, te iskazom u Tužilaštvu, u kome bivši direktor policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović tvrdi da je pozivanjem na neposlušnost organa reda, iznio lični stav, ne amnestira ga od javne i svake druge odgovornosti za svoje djelovanje. Veljović, kao promovisani koordinator i kolovođa retrogradnih i zaštitnik interesnih struktura, dužan je znati da je prošlo vrijeme bahaćenja, u kome je pojedinac iskazivao stav „država to sam ja“, ne mareći za institucije i rukovodeći se samo dogovorenim interesima“, navodi se u saopštenju.

Iz Kabineta premijera dodaju da kao javni funkcioner, Veljović preuzima odgovornost za sprečavanje ili ometanje vršenja vjerskog obreda, što je kvalifikovano kao krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do dvije godine, odnosno do tri godine ukoliko ga vrši službeno lice.

„Veoma je opasno za državu i njenu stabilnost, da predsjednika Crne Gore savjetuje i to u okviru bezbjednosti, čovjek koji lično poziva na neposlušnost, i pružanje otpora državi, zbog stava Vlade da poštuje prava građana u slobodnom upravžavaju vjerskih obreda. To je predvorje haosa, u koji očito savjetnik Đukanovića želi da nas uvuče, nakon što se konačno u zemlji zavodi red i odgovornost. Građani Crne Gore sada imaju priliku da vide koliko je poraženom prethodnom režimu, stalo do mira i napretka u Crnoj Gori. Nakon što su nas zadužili u rekordnim iznosima, sada bi da ugroze i građanski mir. Građani i ovog puta imaju priliku da se uvjere koliko su DPS i njegovi sateliti patriotski vezani za našu zemlju i njen napredak, te koliko im je stalo do uspješne turističke sezone. Očigledno, proporcionalno gubljenju privilegija, gubi se i ljubav prema Crnoj Gori. A onda je i jasno zašto se ne birajući sredstva cijelo društvo gura u haotična scenarija“.

U saopštenju se navodi i da „politički piromani moraju znati da su vremena lažnog patriotizma iza nas“.

„Kada uskoro zaživi nezavisno Tužilaštvo, biće apsolutno očigledno zbog čega se ovolika ujdurma diže ovih dana. Upravo je strah od suočavanja sa nezavisnim institucijama i polaganjem računa, glavni motiv iskazivanja „zabrinutosti“ za opstanak Crne Gore i Prijestonice. Manipulativni su stavovi predsjednika države, koji se zalaže navodno za mir, dok u svom kabinetu ima aktivne regrutere interesnih jurišnika koji podrivaju ustavni poredak i državno ustrojstvo. Međutim, dok mu ne istekne mandat, predsjednik Đukanović ima dodatnu obavezu da poštuje Ustav i čuva mir, a ne da ćuti, dok se savjetnik Veljović javno deklariše kao kolovođa i podstrekač antidržavnih i antidemokratskih akcija“, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Vanja
Vanja
21.08.2021. 18:54

Pise li ovo milonjic?

Sponzor

Najčitanije