Povežite se sa nama

COVID-19

KADAR DEMOKRATA Zašto nije smijenjena direktorica početnica Doma zdravlja Budva zbog skandala sa zaraženim ljekarom?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Milić koja je na funkciju direktorica došla sa tri mjeseca radnog staža, nije se izvinili zbog propusta koji je ugrozio javno zdravlje njenih sugrađana. Ona je na taj način dovela u pitanju svoju karijeru

Crnogorska javnost na samom početku godine ostala je šokirana informacijom da je u Domu zdravlja Budva u jeku pandemije koja potresa našu državu bio angažovan ljekar koji je bio inficiran koronavirusom.

Ministarstvo zdravlja je reagovalo i iznenađujuće priznalo da se desio skandal uz najavu da će biti sankcionisani svi koji su odgovorni zbog toga što je pacijentima radio inficiran ljekar. Za sada je samo smijenjena epidemiološkinja Milena Popović Samardžić. Ona je smijenjena navodno zbog toga što je tražila da se njoj prekine izolacija, ali Popović Samardžić tvrdi da to nije tačno. U toj konfuznoj situaciji za sada se čini da je priča da je Popović Samardžić sklonjena zbog kritika koje je javno iznosila na račun direktora Instituta za javno zdravlje Igora Galića.

Međutim, tu se stalo sa smjenama ili ostavkama. Vrlo je indikativno da niko ne pominje niti se oglašava direktorica Doma zdravlja Budva Anđela Milić koja je na tu dužmost došla po političkom dogovoru. Milić je prije te funkcije bila odbornica Demokrata u Budvi, a njen ukupni staž je TRI MJESECA.

Milić, vrlo neiskusna, svega 90 dana iskustva u ambulanti u Petrovcu, upravo ovom situacijom je dokazala da nije dorasla funkciji koju obavlja. Ona za sve ove dane nije se oglasila povodom ovog slučaja da se makar izvini zbog neoprostive greške koja se dogodila i koja je ugrozila javno zdravlje svojih sugrađana. Iako ona nema ingerencije nad rješenjima za izolacijom, Milićka je morala da organizuje rad na drugi način. A bilo je opcija, samo da je razmišljala.

Da je slušala ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović samo par dana mogla je da zna da se mogu angažovati i ljekari iz drugih zdravstvenih ustanova kao ispomoć zbog složene epidemiloške situacije. Ovako došlo se u situaciju koja je najgora za sve, a to je dokaz da Milić nije radila svoj posao na zakonom propisan način. A o njenim djelima konačnu riječ daće pravosudni organi jer je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru formiralo predmet.

Cijeloj priči mistiku dodaju i navodne informacije da je bilo pritisaka da se rješenja o izolaciji inficiranog ljekara ponište, a da je to sve rađeno totalno neprofesionalno telefonom!

Milić je ovom aferom žestoko uzdrmala i povjerenje kao ljekarke jer je pitanje ko će joj vjerovati kada već na startu pokazuje neodgovornost prema pacijentima. Dokaz da je Milić  tipičan primjer novokomponovanih funkcionera Demokrata koji se prihvataju fotelja i privilegija iako su i sami svjesni da tome nijesu dorasli.

Slučaj Anđele Milić je tipičan primjer osobe ŽELJNE da bude “bitna” po bilo koju cijenu, a to potvrđuje i podatak da je na vrlo sumnjiv način ekspresno dobila specijalizaciju Interne medicine, nakon čega je odličila da pauzira da bi postala direktorica Doma zdravlja.

Na potezu je Anđela Milić koja svoju karijeru samo može spasiti ostavkom, jer bi u suprotnom ugrozila svoju planiranu karijeru ljekarke!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije