Povežite se sa nama

Vijesti

KAŠĆELAN: Građani tužni, Cetinje prašta, ali ne zaboravlja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan poručio je da Cetinje prašta, ali ne zaboravlja. Ističe kako su građani tužni i razočarani nakon svih dešavanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je evidentno razočaranje građana Cetinja zbog svega što se dešavalo posljednjih dana, a naročito zbog jučerašnjeg epiloga i ustoličenja mitropolita Joanikija.

„Ljudi su, samo ću reći, tužni. Dosta je tuge i prazan grad bio tokom popodnevnih sati juče, ali vratiće se sve u normalu“, vjeruje Kašćelan.

Podsjeća na više desetina povrijeđenih građana i policijaca tokom protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Navodi da je vlast i Mitropoliju pozivao na odgovoran odnos: „Uvjeren sam da su se jučerašnje scene mogle izbjeći da je bilo sluha i volje, ali vidjeli smo kako je sve izgledalo i kako je završilo“.

Kazao je da je ponosan na Cetinjane koji su pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti 21. vijeka.

„U njima vidim potencijal koji može nadjačati sve pokušaje narušavanja građanskog koncepta države“, rekao je Kašćelan.

U odnosu prema Cetinjskom manastiru, kako je rekao, stvari će funkcionisati kao i do sada jer je taj vjerski objekat, podsjeća on, u vlasništvu Prijestonice.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije