Povežite se sa nama

Tema

KAŠĆELAN: „Mir i ljudski životi nemaju cijenu“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, povodom aktuelnih dešavanja na Cetinju, pozvao je sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da, kako kaže, slijede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cijenu.

„Crna Gora još jednom je pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost. Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti. Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni. Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cijenu“, poručio je Kašćelan.

Apeluje na nosioce izvršne vlasti da ne budu, kako kaže, gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi.

„Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost – donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore“, navodi Kašćelan.

Apeluje na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje, kako dodaje, dijele ljude, već da pošalje poruke mira.

„Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja. Pozivam još jednom – Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka. Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije