Povežite se sa nama

COVID-19

Kavarić: U junuaru do 50.000 zaraženih, i Bog se prekrstio kad je vidio šta radimo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Doktor Nebojša Kavarić kaže da ćemo do kraja ovog mjeseca imati i 50.000 zaraženih, a kako dodaje kao društvo učinili smo sve da brojke zaraženih budu tako velike.

On je naveo da smo za doček Nove godine, ali u danima poslije imali gužve, gdje niko nije nosio masku, niti držao distancu.

“I Bog se prekrstio kada je vidio šta mi radimo. Mislim tu na sve i na donosioce odluka i na građane. Sve smo napravili da broj zaraženih bude ovoliki. Jednostavne projekcije kažu da će do kraja januara broj novoinficiranih biti od 40.000 do 50.000”, kazao je Kavarić, u Jutarnjem programu TVCG.

On navodi da će sve to biti teret, za prije svega, primarnu zdravstvenu zaštitu.

“Trebalo je onemogućiti prenos, odnosno lanac prenosa. Mi smo sve napravili da omogućimo lanac prenosa zaraze. Rezultati su očekivani”, kazao je Kavarić i dodao da imamo i skromne rezultate u vakcinaciji.

Ističe da epidemijske mjere moraju biti jasne i sinhronizovane.

“Ovo treba da bude trenutak mobilizacije svih koji mogu da pomognu, svi kapaciteti domova zdravlja narednih 20ak dana moraju da budu usmjereni, prije svega ka oboljelima, da nema gužve, šta ako krene kiša, snijeg”, poručio je Kavarić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije