Povežite se sa nama

Crna Hronika

KCCG PODNIO PRIJAVU PROTIV ROĐAKA PACIJENTA: Prijetio osoblju čupanjem grkljana, disciplinski protiv medicinskih sestara

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktorica Kliničkog centra dr Ljiljana Radulović podnijela je prijavu Upravi policije protiv srodnika pacijenta, zbog kontinuiranih prijetnji osoblju bolnice, a koje su kulminirale riječima da bi zaposlenima „grkljan iščupao“.

„KCCG napominje da su u toku dvonedjeljnog bolničkog liječenja predmetnog pacijenta sprovedene sve potrebne mjere – kako dijagnostičke, tako i terapijske, što je potvrdio i pomoćnik direktora za kvalitet pružanja zdravstvenih usluga KCCG, dr Žanka Cerović. U toku prethodne sedmice, srodnici pacijenta su više puta ispoljili krajnje nekorektan odnos prema osoblju – ljekarima i sestrama Centra za kardiologiju“, navode u saopštenju.

Kulminacija se, kako navode, dogodila u nedjelju, 30. maja 2021. godine kada je medicinska sestra koja je izašla do ulaza da bi članu porodice predala odjeću pacijenta i donijela čiste, doživjela brutalne verbalne uvrede.

„Nažalost, upravo u tom momentu pacijent je, i pored ograde kojom je bio zagrađen kako ne bi pao iz kreveta, ustao i pao na hodniku ispred bolesničke sobe. Inicijalno je postavljena sumnja da je tom prilikom došlo do povrede kuka, ali skener urađen u toku istog poslijepodneva je ukazao da su prisutne samo hronične degenerativne promjene.

Direktorica KCCG je zahtijevala i pokretanje disciplinskog postupka protiv nadležnih medicinskih sestrara, kako bi i ovaj slučaj, u skladu sa standardima i bez ikakvog zataškavanja, u cjelosti bio razjašnjen“, navode iz Kliničkog.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije