Povežite se sa nama

Region

KLET: Pjesme Đorđa Balaševića ušle u udžbenike muzičke kulture u Srbiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tri pjesme poznatog kantautora Đorđa Balaševića će ući u srpske udžbenike muzičke kulture izdavačke kuće “Klet”.

U udžbeniku za osmi razred našla se “Drvena pesma”, dok će učenici nižih razreda osnovne škole učiti “D-mol” i “Djevojku sa čardaš nogama”, prenose srpski mediji.

Jedna od autorki ovih udžbenika muzičke kulture Maja Sokolović Ignjačević je za Euronews.rs rekla da su pjesme jednog od najvećih kantautora na ovim prostorima sigurno zaslužile da se nađu u osnovnim školama, odnosno da bi mlađe generacije trebalo da se upoznaju o radu ovog pop muzičara.

“Nama je bio cilj da približimo Balaševića, ali i druge autore koji su zadužili naše društvo mladima. U našim udžbenicma se pojavljuju Šaban Bajramović, Đorđe Balašević i Zdravko Čolić, ali i brojni strani popularni bendovi i autori. U udžbeniku za osmi razred, koji je odobren i treba da bude objavljen, ima čitavo jedno poglavlje o popularnoj muzici, gdje smo uvrstili sve žanrove od džeza, bluza, popa, roka, hip-hopa”, rekla je ona, a u udžbenicima se našao i legendarni Bajaga.

Podsjetimo, Đorđe Balašević je preminuo 19. februara, a fanovi su se u mnogim gradovima bivše Jugoslavije masovno okupljali kako bi zapalili svijeću i ispratili ga na vječni počinak.

Izvor: Agencije

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije