Povežite se sa nama

Ekonomija

KLIKOVAC: Nakon 200 dana nove Vlade ekonomija stagnira

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon 200 dana rada Vlade Crne Gore gotovo svi ekonomski indikatori ukazuju na stagnaciju naše ekonomije, u svom video izlaganju izjavio je Andrija Klikovac, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Prema njegovim riječima, za 6 mjeseci u Crnoj Gori je preko 10 hiljada više nezaposlenih građana, dok plan za rast zaposlenosti i ne postoji.

„Državni dug je sa 3,6 milijardi eura porastao na 4,1 milijardu eura što je rast od gotovo 500 miliona eura. Dug se ne koristi za razvojne projekte već isključivo za neracionalnu potrošnju“, rekao je Klikovac i naveo primjer, da bonus direktoru kompanije To Montenegro iznosi 30 hiljada eura, dok piloti imaju najniže plate u regionu.

Član Glavnog odbora DPS je saopštio da cijene osnovnih životnih namirnica kontinuirano rastu, cijene ulja, cijene brašna… Dok je najavljeno uvođenje i rast akciza na cigarete, slatkiše, alkoholna i gazirana pića. Klikovac je stava da će siva ekonomija rasti, kao i cijene navedenih proizvoda koje će građani plaćati.

„Od decembra došlo je do rasta cijene goriva od 24 do 26 euro centi (rast od 25%), pa će se možda i ispuniti projekcija premijera da ćemo stići Luksemburg, ali u cijeni goriva, ne u visini zarada i životnom standardu. U prvom kvartalu 2021. godine Crna Gora je rekorder u ekonomskom padu u Evropi od 6,4%, mjere za oporavak privrede ne daju rezultate. Posljedice pogubne ekonomske politike su svakog dana sve veće, možda je i cilj spržena zemlja“, istakao je on.

Klikovac smatra sve i da se vjeruje premijeru da ekonomski plan funkcioniše, kad se sagledaju činjenice, građani se sa pravom pitaju je li to plan za stagnaciju i ekonomsku zavisnost Crne Gore.

Zato će, po njegovim riječima, ova Vlada biti prošlost, koje se niko ne želi sjećati, a „Crna Gora mora nastaviti putem razvoja i povećanja životnog standarda svih građana“, zaključio je Klikovac.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije