Povežite se sa nama

Politika

KNEŽEVIĆ: Bečić i Abazović vidjeli Temeljni ugovor, Leposavić radio na usaglašavanju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik DF Milan Knežević rekao je da premijer Zdravko Krivokapić nije jedini koji je vidio temeljni ugovor.

“Tvrdim da su ga vidjeli i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, jer se i sam premijer u Patrijaršiji pravdao da trpi veliki pritisak od Abazovića i Bečića da ne bude potpisan a mislim da su ga vidjeli i neki ministri – Vladimir Leposavić koji je radio na njegovom usaglašavanju”, rekao je Milan Knežević novinarima ispred tužilaštva.

On je pozvao Abazovića i Bečića da potvrde da li su vidjeli ugovor.

“Tu misteriju  je neophodno razjasniti i ja ih pozivam da saopšte da li su vidjeli Temeljni ugovor. U njemu su precizirani odnosi između SPC i Vlade Crne Gore. Sad što se nekom ne sviđa, to je posebno pitanje”, rekao je Knežević.

Upitan da li će inicirati razgovor između čelnika vladajuće koalicije, rekao je da je to očekivao od Krivokapića.

“Razgovori su neophodni. Očekivao sam od premijera da dođe da razgovaramo, jer ovako predložen budžet teško može dobiiti našu podršku, a sve što se desilo sa Temeljnim ugovorom ide u pravcu da je neophodno da dođe do razgovora u parlamentarnoj većini”, rekao je on.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je da premijer treba da da odgovor, da li on može da vlada ako nema podršku parlamentarne većine.

“Mi smo saopštili naš stav da smo zbog politike koju vodi, zbog neispunjenih obećanja koja su data SPC ta Vlada nije ispunila očekivanje i oni nemaju naše povjerenje. sada je važno da čujemo šta kaže premijer”, rekao je on.

Upitan da li je zaista očekivao da se potpiše dokument koji niko nije vidio, Mandić je rekao da nikome to od tih članova Vlade nije smetalo kad ih je premijer stavljao u Vladu „suprotno volji mnogih koji su o njima odlučivali“.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije