Povežite se sa nama

Politika

KNEŽEVIĆ OPET NAPADA PREMIJERA: Krivokapić ohrabruje crkveni separatizam, aferu izazvao sam

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, osvrnuo se danas na poteze crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića prije, tokom i poslije posjete SPC u Beogradu, i ocijenio da predsjednik vlade Crne Gore očigledno izbjegava da potpiše temeljni ugovor sa SPC.

„Svakom je jasno da se izbor vladike Joanikija za novog mitropolita crnogorsko-primorskog nije dovodio u pitanje. Ali postavlja se drugo pitanje koje glasi zašto premijer Krivokapić izbjegava potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i SPC? Nas u Crnoj Gori to zabrinjava jer u tome vidimo da se ohrabruje crkveni separatizam. Eto, sada imamo ozbiljnu krizu koju je produkovao Krivokapić“, izjavio je Knežević.

On je ocijenio da je Krivokapićeva izjava uoči odlaska u Beograd da neko priprema aferu da bi ga proglasio izdajnikom i vinovnikom državnog udara, mogla da se očekuje.

„Oni koji ga bolje poznaju znaju da on funkcioniše u teorijama zavjera, ali jedini koji je napravio aferu je on sam. On je u roku od 2 sata odustao od puta u Beograd, pa je onda odlučio da ipak ide, a kada je došao na razgovore u Patrijaršiju SPC u Beogradu odlučio je ipak da ne potpiše Temeljni ugovor“, rekao je Knežević.

Kako je istakao lider DNP-a, Krivokapić očigledno ne želi da potpiše Temeljni ugovor.

„Aferu je sam produkovao i izdao sve ono za šta smo se zalagali u Crnoj Gori. On, po svemu sudeći, očigledno ne želi da potpise Temeljni ugovor sa SPC“, zaključio je Knežević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije