Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Precizirati jasan rok za održavanje popisa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Redovna sjednica Vlade Crne Gore održaće se danas, a ranije je najavljeno da bi se na dnevnom redu mogao naći prijedlog zakona o popisu stanovništva. Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da očekuju da će popis biti održan u novembru ili decembru i da očekuju da se precizira jasan rok

U mejlu koji je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića sredinom avgusta upućen Ministarstvu finansija, a koji je na Tviteru objavio predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, navedeno je da je za 26. avgust planirano utvrđivanje prijedloga zakona o popisu.

To je uslijedilo nakon što su lideri Demokratskog fronta, reagujući na izjavu Krivokapića da su male šanse da će se popis sprovesti do kraja godine, poručili da Vlade neće biti ako se ne održi i ako prijedlog koji ga omogućuje ne bude na dnevnom redu Skupštine u septembru.

Premijer ih je, nakon toga, pozvao da se vrate u poslaničke klupe, prekinu bojkot i izglasaju zakon, što su poslanici DF-a rekli da će i uraditi čim se prijedlog nađe pred parlamentom.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će se vratiti u poslaničke klupe i glasati za taj zakon čim se on uputi u skupštinsku proceduru.

“To je samo jedna od pretpostavki, jer smatramo da je neophodno precizirati jasan rok za održavanje popisa i smatramo da to treba da bude u intervalu novembar – decembar 2021. godine “, istakao je Knežević.

Dodao je i da je taj termin zakonska obaveza, te da ne predstavlja nikakvo rušenje ustavnog poretka, niti na bilo koji način destabilizuje političke prilike.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ranije je ocijenio da će, i ako se zakon o popisu stanovništva usvoji, biti vrlo teško odraditi sve što je potrebno da bi se popis sproveo do kraja godine.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević istakao je da postoje svi tehnički uslovi da se popis održi i poručio da bi vlada DF-a sve završila za dva mjeseca.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije