Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Ustoličenje možda u Podgorici?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da će odluku o tome gdje će biti ustoličen mitropolit Joanikije, na Cetinju ili u Podgorici, donijeti Vijeće za nacionalnu bezbjednost i Savjet bezbjednosti koji čine predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i predsjednik države Milo Đukanović.

Ta odluka će biti donesena krajem avgusta ili početkom septembra u vidu smjernica i zaključaka koji će biti predočeni mitropolitu Joanikiju. Inače, protest koji je održan na Cetinju u nedjelju nije bio prijavljen u skladu sa zakonom i nisu bili jasno označeni organizatori i on je mogao sa bezbjednosnog stanovišta biti zabranjen. Okupilo se nekoliko hiljada ljudi iz čitave Crne Gore, a inspirator toga okupljanja je bio Veselin Veljović, bivši direktor crnogorske policije i savjetnik predsjednika države. On je svojim dosadašnjim nastupima pozivao na rušenje ustavnog poretka i neku vrstu “saoizacije” Crne Gore – rekao je Knežević za TV Pink.

On smatra da skup koji je u nedjelju na Cetinju, u stvari, predstavlja “saoizaciju” Crne Gore, jer je poručeno da vjernici Srpske pravoslavne crkve i mitropolit Joanikije, koji je rođen u Crnoj Gori, ne mogu doći 5. septembra na Cetinje.

To najbolje govori o jednoj veoma kompleksnoj bezbjednosnoj situaciji koja bi trebalo narednih dana da se dodatno izanalizira. Nadam se da će se stvoriti svi zakonski uslovi i sve bezbjednosne pretpostavke da sve prođe u miru i da svako ko želi da protestuje to radi u skladu sa zakonom, a svako ko želi da dođe na Cetinje bude tamo prisutan i da mu se garantuje bezbjednost.

Knežević smatra da je Demokratska partija izgubila prošlogodišnje izbore upravo zato što je njena politika bila zasnovana na antisrpstvu i što je pokušala da stvori jednu novu Crnu Goru koja je trebala Srbe u Crnoj Gori asimiluje i spusti ispod 15 odsto.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije