Povežite se sa nama

Vijesti

KOALICIJA „ZA BUDUĆNOST DANILOVGRADA“: Apelujemo na Zoricu Kovačević da ne produbljuje podjele i sukobe

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratski front Danilovgrad i Socijalistička narodna partija Danilovgrad, koji čine koaliciju “Za budućnost Danilovgrada”, reagovali su povodom  transparenta koji je grupa građana Danilovgrada postavila kao podršku Cetinjanima koji ne žele da se ustoličenje mitropolita Joanikija održi na Cetinju.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Ako je i bilo onih koji su nakon 30. avgusta prošle godine i pobjede opozicije na parlamentarnim izborima naivno vjerovali da će DPS morati da mijenja svoju politiku na bolje i da će poraz na njih djelovati otrežnjujuće, grdno su se prevarili. Sva ona priča nekih iz nove vlasti o mogućnosti kohabitacije sa DPS-om, t.j. sa tzv. njegovim “zdravim dijelom”, koji navodno nije ogrezao u nepočinstvima, u praksi se pokazuje kao poguban i krajnje apsurdan poduhvat. Eklatantan primjer nenarodne, rasipničke, bahate, razbratničke politike predstavlja 30-godišnja DPS-ovska vlast u Danilovgradu. Ona je naš grad, nekadašnju žitnicu Crne Gore i njenu nesuđenu prestonicu, a do njihovog dolaska na vlast i privrednog giganta, pretvorila u privrednog mrtvaca, bezdušno ga pustošeći i time ga dovodeći do kolapsa.

Nakon lokalnih izbora u Danilovgradu 2018. godine, tadašnja i nažalost današnja predsjednica opštine Danilovgrad ali na sreću još samo kratko, Zorica Kovačević je javno izjavljivala da će se do posljednjeg eura saznati koliko je zadužena naša opština i da će se sa rasipničkom politikom prestati. I ne samo da to nije bio slučaj, nego je još bezdušnije nastavljena takva praksa, a funkcionisanje naše opštine svedeno “na aparate“.

I to je bilo malo aktuelnoj predsjednici, koja se ponaša kao lokalni šerif i pitalica za sve i svašta, nego je još i prije parlamentarnih izbora bila predvodnik ekstremista tzv. komita, bolje rečeno komitetlija, a ona kao višedecenijski DPS-ovski poslušnik, sljedbenik i aparatčik, u maniru nekadašnjih skojevskih jurišlija, „sazrijevala“ i identifikovala se sa svim što je diktatura, nesloboda, pohlepa, i stala na čelo te razbratničke družine.

Naši dobronamjerni apeli Zorici Kovačević da ne produbljuje diobe i ne povrjeđuje stare rane i podjele, nije urodio plodom. Narod Danilovgrada je prepoznao njenu i njene partije ekstremističku politiku, i na prošlogodišnjim izborima im jasno saopštio da je sa takvom politikom podjela, bratomržnje i otimačine završeno, pa su bili katastrofalno poraženi. I umjesto da iz toga izvuku pouke, oni su riješili da idu do kraja u njihovoj destruktivnoj politici, nastojeći da izazovu još veće podjele i sukobe kao svoju poslednju šansu da homogenizuju članstvo, koje im se rapidno osipa, i održe se na vlasti.

To potvrđuju i posljednji događaji sa transparentom „Danilovgrad je Cetinje“, gdje se aludira da su se Danilovgrađani (ne daj Bože!) solidarisali sa šačicom ekstremista koji su protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Naravno da ove nove vještačke podjele i sukobe logistički podržava još nedozrela skojevka Kovačević, zloupotrebljavajući opštinske službe i organe kako bi se podsticale međubratske zađevice. Uzaludna je međutim njena rabota, jer u tim njenim providnim pokušajima izazivanja podjela ima sve manju podršku, jer su se mnogi koji su bili pod prisilom u DPS-u, oslobodili straha i otkazuju im poslušnost i spremni su da sa sadašnjom opozicijom u našem gradu, a sa vlastima na državnom nivou, pomognu da se Danilovgrad izvuče iz beznađa i da se kreiraju uslovi da se grad obnovi, razvije i ponovo zadobije značajnu ulogu koju je kroz istoriju i imao.

Danilovgrađani nikada više neće dozvoliti da se ponove Kečina jama, Lazine i druge bratske rane, već da naš grad bude prostrani dom za sve, osim za štetočinske politike DPS koje će uskoro, na prvim narednim lokalnim izborima biti jednom za svagda otpremljene u političku prošlost.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije