Povežite se sa nama

Politika

KOMŠIĆ: Veoma važno da gradimo jake partnerske odnose sa građanskim državama u regionu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je, uoči posjete Crnoj Gori i sastanka sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, da je važno da BiH gradi jake partnerske odnose sa članicama NATO-a.

„Odazvao sam se pozivu predsjednika Đukanovića za radnu posjetu Crnoj Gori i sastancima s najvišim zvaničnicima te zemlje, jer nam je izuzetno važno da gradimo jake partnerske odnose s građanskim državama u regionu, koje su NATO članice i podržavaju naš suverenitet“, rekao je Komšić za sarajevski portal Klix.

On je dodao da „ima mnogo prostora da se odnosi dvije države dodatno ojačaju, posebno u ekonomskom smislu, te da je to samo početak snažnije saradnje“.

Sa Komšićem u Crnu Goru danas putuje i bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović, a u Podgorici će Đukanović za njih organizovati večeru.

Sjutra će biti održan i zvaničan sastanak zvaničnika BiH i Đukanovića, a najavljen je i sastanak sa premijerom, kao i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Crnogorski predsjednik pozvao je sva tri člana Predsjedništva BiH, ali se njegovom pozivu nije odazvao srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije