Povežite se sa nama

Vijesti

KONATAR: URA će insistirati na izboru Tužilačkog savjeta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prva tačka na kojoj će Građanski pokret URA insistirati na sastanku parlamentarne većine jeste izbor novog Tužilačkog savjeta, poručio je danas Miloš Konatar potpredsjednik URA-e i šef poslaničkog kluba „Crno na bijelo“

On je ocijenio da je to najurgentnija stvar koja se očekuje od partija vlasti i da bez njenog rješavanja nema dalje priče o reformskim procesima i stabilizaciji zemlje u mnogim aspektima.

„Podsjetio bih kolege i da smo krajem jula iskristalisali četiri imena za Tužilački savjet i da nije jasno zbog čega on nije još uvijek izglasan od većine poslanika u Skupštini Crne Gore. Zbog toga pozivam kolege da finalizujemo ovaj proces. Više nema prostora za političko kalkulisanje i odugovlačenje. Niko nema opravdanje u ovom trenutku da sabotira reformu Tužilaštva i opstruira izbor novog Tužilačkog savjeta“, poručio je Konatar.

On ističe i da bi nakon tog sastanka javnost vidjela postoji li spremnost parlamentarne većine da radi u interesu građana i države Crne Gore, a to u ovom trenutku nesumnjivo predstavlja, kako navodi, hitan izbor Tužilačkog savjeta koji bi oslobodio put daljim reformskim procesima u sistemu.

„U svakom slučaju, ukoliko i dalje budemo imali blokadu unutar parlamentarne većine oko Tužilačkog savjeta, znači da neko svjesno blokira Crnu Goru na evropskom putu i opstruira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Dakle, razgovor unutar parlamentarne većine je neophodan, a prva tačka na kojoj insistiramo je izbor novog Tužilačkog savjeta i reforma Tužilaštva“, zaključio je Konatar.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije