Povežite se sa nama

Vijesti

KONFLIKT INTERESA: Medojević zbog sestre podnio ostavku u DIK-u

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na članstvo u Glavnom odboru PZP-a davno sam podnio ostavku, čak prije nekoliko godina zbog obaveza, ali sam tada ostao da radim u DRI kao njihov zastupnik i advokat PZP-a i kao profesionalac. Zamolili su me da ostanem i dalje u Komisiji, ali nijesam bio profesionalno angažovan, nego kao član, kazao je Pobjedi advokat Dražen Medojević

Dražen Medojević podnio je ostavku na članstvo u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kako bi sestri Mariji Tomašević omogućio da nesmetano obavlja funkciju direktorice Televizije Crne Gore, kazao je on Pobjedi.

Media centar na čijem je čelu Goran Đurović osporio je prekjuče validnost izbora Tomašević za direktoricu TVCG zbog konflikta interesa koji postoji jer je Medojević, u trenutku kada je ona postavljena na tu funkciju, bio član DIK-a i član Glavnog odbora Pokreta za promjene.

Demanti

Medojević je juče za Pobjedu rekao da nije u PZP-u već nekoliko godina, a da je ostavku u DIK podnio prije dva dana. Kako ističe, nije bio profesionalno angažovan u tom organu.

– Na članstvo u Glavnom odboru PZP-a davno sam podnio ostavku, čak prije nekoliko godina zbog obaveza, ali sam tada ostao da radim u DRI kao njihov zastupnik i advokat PZP-a i kao profesionalac, to su me zamolili da ostanem i dalje u Komisiji, ali nijesam bio profesionalno angažovan u Komisiji nego kao član. Sad sam dao ostavku i na to mjesto – rekao je Medojević.

Istakao je da tvrdnje Media centra nijesu tačne, ali da nije imao dilemu i da je odlučio da ih umiri i da ostavku.

– Više iz formalnih razloga i zbog nekoga ko profesionalno doživljava svoju struku kao što je moja sestra – pojasnio je Medojević.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić juče za Pobjedu nije želio da komentariše navode Media centra.

Media centar je prekjuče saopštio da je zahtjev za razrješenje Tomašević dostavio Savjetu RTCG. Predsjednik Veselin Drljević je Pobjedi kazao da on o tome zna samo iz medija.

Veselin Drljević

– Savjet i ja kao predsjednik osim iz medija ne znamo ništa o toj inicijativi. A o razrješenju direktorice Tomašević odgovoran je generalni direktor Boris Raonić – kazao je Drljević.

Zakon

Zakon o RTCG propisuje da direktori treba da ispunjavaju iste uslove kao i članovi Savjeta – ne mogu biti lica koja bira, imenuje ili postavlja predsjednik Crne Gore, Skupština i Vlada kao i funkcioneri političkih stranaka (predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora, kao i drugi stranački funkcioneri), za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od prestanka funkcije. Takođe, isti član zakona propisuje da članovi Savjeta RTCG i drektori te kuće ne mogu biti lica koja se nalaze u krvnom srodstvu u prvoj liniji, bez obzira na stepen srodstva, u pobočnoj liniji do drugog stepena srodstva i srodstvu po tazbini sa javnim funkcionerima i funkcionerima političkih partija.

U trenutku imenovanja Marije Tomašević za direktoricu Televizije Crne Gore, njen brat Dražen Medojević bio je član DIK-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije