Povežite se sa nama

Vijesti

KONFUZIJA U VLADI: Predložili Lučića, imenovali Pejovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Diplomirani inženjer šumarstva Srđan Pejović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, navedeno je u rješenju koje je usvojila Vlada Crne Gore.

On će na toj funkciji biti do imenovanja direktora ove uprave u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Pejović je na tom mjestu zamijenio Branka Jankovića zbog isteka vremena od šest mjeseci na koje je određen za vršioca dužnosti direktora ove uprave.

Međutim, u obrazloženju rješenja koje je Vlada usvojila navedeno je da je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović za tu poziciju predložio diplomiranog inženjera šumarstva, ali ne Srđana Pejovića, već Slavišu Lučića.

– Polazeći od citiranih zakonskih odredbi, a radi obezbjeđenja nesmetanog rada Uprave za šume i ostvarivanja funkcije te uprave, nužno je da Vlada Crne Gore odredi vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci. Cijeneći ovu okolnost ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predlaže da Vlada Crne Gore za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume odredi Slavišu Lučića, dipl. inženjera šumarstva. Naime, po ocjeni ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede riječ je o licu koje svojim obrazovanjem i radnim iskustvom može apsolutno da odgovori poslovima koje obavlja starješina organa uprave, odnosno da predstavlja, rukovodi i organizuje rad u Upravi za šume. Shodno tome je i članom 61 stav 3 Zakona o državnim službenicima i namještenicima propisano da će se za vršioca dužnosti odrediti državni službenik iz organa državne, odnosno službe ili pravnog lica iz člana 3 stav 2 ovog zakona u kojem se određuje vršilac dužnosti, ili lice van organa državne uprave, odnosno službe ili pravnog lica iz člana 3 stav 2 ovog zakona u kojem se određuje vršilac dužnosti, koji ispunjava uslove propisane za starješinu organa uprave, odnosno službe ili za radno mjesto visokog rukovodnog kadra za koje se određuje. Polazeći od toga, a imajući u vidu da Slaviša Lučić ispunjava uslove za starješinu Uprave za šume utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave za šume, predlažem da Vlada Crne Gore imenovanog odredi za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci – navedeno je u dokumentu.

U Vladi su dalje istakli da je Komisija za kadrovska i administrativna pitanja razmotrila ovaj prijedlog i nakon rasprave i dodatnih konsultacija, saglasno svojim ovlašćenjima donijela Rješenje o određivanju Srđana Pejovića, diplomiranog inženjera šumarstva, za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, do imenovanja direktora ove uprave u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije