Povežite se sa nama

Politika

KONJEVIĆ POZIVA: Bratić da se izjasni o presudi Ratku Mladiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ako je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić razriješila konsultanta Vladimira Vukovića zbog statusa na Fejsbuku u kojim je veličao ratnog zločinca Ratka Mladića, onda bi bilo važno da ona saopšti svoj vrednosni stav o presudi, saopštio je lider SDP-a Raško Konjević.

On je u „Prelistavanju štampe“ u Jutarnjem programu TVCG rekao da Bratić ima tu vrstu obavezu, kako bi pokazala da ovakve vrste odluka nijesu samo bježanje od odgovornosti, nego da ona i vrednosno dijeli ono što je presuda suda.

„Posebno imajuči u vidu da imamo Vladu u kojoj ministar pravde ima nepovjerenje prema odlukama međunarodnih sudova. Tako da je to vrednosno važno“, istakao je Konjević.

Negiranje genocida je, kaže on, najgori oblik genocida i prirodno je da se te teme otvaraju u javnosti.

On je ukazao da još nema komentara Vlade Crne Gore na pravosnažnu presudu Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Konjević je rekao i da nijedna presuda u Haškom sudu nije presuda narodu, već pojedincima i onima koji su sprodovodili određene politike, te da su u pitanju individualne odgovornosti.

Dajemo priliku kompaniji Air Montenegro

Komentarišući prvi komercijalni let kompanije Air Montenegro, Konjević je rekao da tržište nije blagonaklono za osnivanje novih aviokompanija.

„Vidjećemo, iskreno, nijesam preoptimističan da ćemo stvoriti aviokompaniju koja bi bila samoodrživa, kako govori Vlada Crne Gore, s obzirom na situaciju na tržištu. Volio bih da je urađena malo bolja analiza“, rekao je Konjević.

Napominje da je već sada dosta novca potrošeno na novu kompaniju.

„Dajemo priliku projektu, računam da će menadžment nove kompanije učiti na svim greškama ranijeg menadžmenta, i vlada“, rekao je Konjević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije