Povežite se sa nama

Društvo

KONJEVIĆ: Vladi ustoličenje na Cetinju bilo važnije od mira

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada Crne Gore poslala nam je poruku da je želja Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se ustoličenje desi na Cetinju važnija od bezbjednosti građana i stabilnosti zemlje, uprkos protivljenju građana prijestonice i velikog dijela javnosti, saopštio je lider SDP-a Raško Konjević

Konjević ističe i da su dešavanja na Cetinju pokazala, kako je rekao, „frapantnu neodgovornost dvojca Krivokapić – Abazović“.

„Da, i pored negativnih bezbjednosnih procjena nadležnih agencija, i na tome zasnovanog prijedloga resornog ministra i direktora policije, da se zabrane svi skupovi, donesu političku odluku o ustoličenju na Cetinju. To nam govori da Abazovića i Krivokapića nije bilo puno briga da li će neko možda toga dana stradati, budući da je, kako je ministar Sekulović naveo, bilo ekstrema s obje strane, već je samo bilo važno da se ispune zahtjevi Crkve Srbije“, rekao je Konjević u intervjuu Pobjedi.

Nema nikakve sumnje, kaže lider SDP-a, da je Vučić bio duboko umiješen u cijelu priču oko ustoličenja.

„Na kraju, on je to i priznao u nedjelju ujutru objašnjavajući da je Vlada, za njega druge države, mijenjala odluke“, kaže Konjević.

Većinski djelovi vlasti u Crnoj Gori su, kako je ocijenio, na istom zadatku, „udaljavanja od ključnih vrijednosti EU i NATO, promjeni građanskog koncepta, rušenja sekularizma i pretvaranja Crne Gore u jednu od provincija osmišljenog ‘srpskog sveta'“.

Potpredsjednik Vlade Abazović, kaže Konjević, nosi posebnu odgovornost „jer na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije podržao ministra unutrašnjih poslova i direktora policije koji su na osnovu bezbjednosnih procjena tražili zabranu svih skupova na Cetinju, što je bio racionalan prijedlog“.

„Dakle, Abazović kao potpredsjednik Vlade za bezbjednosni sektor nije stao iza stava ljudi koje je sam izabrao nije stao iza negativne bezbjednosne procjene koje su dale nadležne službe. Dodatno, nije stao ni iza stava sopstvene partije oko ovog pitanja“, rekao je Konjević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije