Povežite se sa nama

Vijesti

KONKURS ZA DIREKTORE TELEVIZIJE I RADIJA CRNE GORE ZAVRŠEN: Niko neće s Raonićem

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izvršna direktorica Prve TV Marija Tomašević potvrdila je Pobjedi da je konkurisala za čelno mjesto u Televiziji Crne Gore, a dugogodišnji novinar Javnog servisa Milutin Tomašević, prema saznanjima tog lista, za direktora Radija Crne Gore.

Javni servis raspisao je konkurs za ove funkcije 16. avgusta, a rok za dostavljanje prijava kandidata sa potrebnom dokumentacijom je sedam dana od dana objavljivanja javnog konkursa preko Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i zatvoren je juče.

Uslovi za imenovanje direktora Televizije i Radija Crne Gore je državljanstvo Crne Gore, kao i prebivalište u našoj zemlji, najmanje pet godina radnog iskustva u medijima i najmanje VII1 nivo kvalifikacija obrazovanja.

Kandidati za ove funkcije ne mogu biti poslanici i odbornici, za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od prestanka funkcije kao ni lica koja bira, imenuje ili postavlja predsjednik Crne Gore, Skupština i Vlada, ni funkcioneri političkih stranaka.

Ne mogu biti izabrani ni oni koji su pravosnažno osuđeni za krivično djelo protiv službene dužnosti, krivično djelo korupcije, prevare, krađe ili drugo krivično djelo koje ih čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije, bez obzira na izrečenu sankciju ili su pravosnažno osuđeni za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, u periodu dok traju posljedice osude.

“Za ove funkcije ne mogu biti ni lica koja kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa i slično, imaju interesa u pravnim licima koja se bave audio-vizuelnim medijskim uslugama i onlajn medijima, tako da bi članstvo takvog lica moglo da dovede do konflikta interesa, kao ni lica koja su bračni drugovi gore navedenih lica ili se sa njima nalaze u srodstvu u prvoj liniji, bez obzira na stepen srodstva, u pobočnoj liniji do drugog stepena srodstva i srodstvu po tazbini”, navodi se u uslovima konkursa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije