Povežite se sa nama

Politika

KORDIĆ: Ključ rješavanja krize u rukama Demokrata

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ključ rješavanja političke krize u rukama je Demokrata, poručuju iz Demokratskog fronta. U SNP-u kažu da ukoliko svi ne sjednu za sto i dogovore se, 30. avgust vlast nije ni zaslužila. Analitičar Srđan Perić smatra da iskrene želje za dogovorom nema, već je motiv raspodjela moći i privilegija.

Parlamentaroj većini je potrebna nova šansa i rekonstrisana Vlada, ocjena je lidera Ujedinjene Crne Gore, Gorana Danilovića, koji je kazao da je spreman da zakaže novi sastanak 30. avgusta, kako bi se riješila kriza, ukoliko to ne učine veći politički subjekti.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da bi prvo trebali da razgovaraju sa Demokratama.

Poslanica Simonida Kordić pojašnjava da Vlada nastoji da što je duže moguće zadrži ovu poziciju, uprkos nedostataku legitimiteta, kako bi sa pozicija vlasti i državnog budžeta formirala novu političku partiju.

„Nadam se da je to njazad jasno i kolegama iz Demokrata i da će to omogućiti dogovor i sporazum oko rješavanje ove političke situacije. Iz krize se može izaći, za taj politički konsenzus nedostaje politička volja Demokrata i ja se nadam da su sa ovim posljednjih događajima uvidjeli da pružanje alibija ovakvoj Vladi u ovakvoj sitaciji nije dobro političko rješenje“, kazala je Kordić.

Šta misle o ovom u Demokratskoj CG nijesmo uspjeli da saznamo i pored bronih poziva predstavnicima ove partije.

Lider SNP Vladimir Joković smatra da je ključno da se ne iznevjeri izborna volja građana, jer, kako je kazao, ako nijesu spremni da se sastanu i dogovore kako i šta dalje, onda 30. avgust nijesu ni zaslužili.

Analitičar Srđan Perić ocjenjuje da sada i kod pozicije i kod opozicije dominira motiv ko će se bolje pozicionirati za naredne parlamentare izbore, a ne kako naći neka rješanje koja bi bila dobra za građane i za sistem.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije