Povežite se sa nama

Društvo

KORDIĆ SAGLASNA SA ERAKOVIĆEM: Kovačević treba da snosi profesionalnu odgovornost za negiranje genocida

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavna pregovaračica Zorka Kordić saglasna je sa stavom potpredsjednika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića da predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević treba da snosi profesionalnu odgovornost zbog negiranja genocida.

Eraković je na sjednici Odbora za evrospke integracije ustvrdio da neposredno nakon izglasavanja rezolucije imamo od pojedinih zvaničnika u Cenoj Gori, konkretno od gradonačelnika Nikšića negiranje genocida.

“Kakva je to po Vašem mišljenju poruka prema pregovaračkom procesu i kakav je Vaš stav prema takvim i sličnim izjavama”, upitao je on Kordićevu.

Ona je kazala i da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici naišlo na dobar odjek u pregovaračkom procesu.

“Svakako sa aspekta onoga čime se bavi treba sa doprinese knome što je ključni vanjsko politički cilj, ali je naš kkjučni preduslov sa se zaista obezbijede kvalitetne reforme za naše društvo”, ostakla je ona.

Prema njenim riječima značaj ove Rezolucije je neminovan.

“Mislim da je to ta jedinstvena poruka našeg društva prema EU, koja je neupitna. Sve drugo što se dešava na lokalnom nivou i planu je domen odgovornosti, lične ili profesionalne. Poruka koju je Crna Gora poslala je jasna i ne vidim tu neku dilemu. Na kraju krajeva da obezbijedimo usklađivanje sa onim što su vrijednosti EU. Poruka koju je Crna Gora poslala tog dana jasna i tu ne vidim neku dilemu”, zaključila je Kordić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije