Povežite se sa nama

Društvo

KORISNICI RADOSNI: Posjete Domu starih poslije 15 mjeseci

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Korisnici Doma starih Grabovac u Risnu poslije 15 mjeseci mogu da primaju posjete i da napuste krug te ustanove, kazao je za Jutarnji program šef Socijalne službe Petar Pajković. On je istakao i da novi članovi ne moraju ići u izolaciju prilikom primanja u Dom ukoliko su revakcinisani i imaju negativan PCR test.

On je napomenuo da su prije nekoliko dana ublažene mjere, te da se korisnici Doma starih mogli da primaju posjete pod određenim epidemiološkim uslovima.

“Dakle, svaka osoba koja dođe mora imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, mora imati dokaz da je u potpunosti završila vakcinaciju, da je od druge doze prošlo 14 dana ili da se da na uvid test da je neko već prebolovao koronu, a taj test ne smije biti “mlađi” od 14 dana i stariji od 90 dana”, kazao je Pajković.

Pajković je kazao da je korisnike najviše obradovala dozvola da izlaze van kruga Doma.

“Prvi korisnici su nam izašli u petak poslije punih 15 mjeseci. Sada opet svim prisustvom uljepšavaju naše malo mjesto Risan. Smatram da je to velika pobjeda u odnosu na koronu”, kazao je Pajković.

Kada je riječ o primanju novih korisnika, procedura je ista kao za posjete.

“Kako bi se izbjegla izolacija, neophodno je da korisnik donese dokaz da je revakcinisan ili negativan PCR test. Ukoliko sve te dokaze ponudi neće ići u samoizolaciju. Smatram da je to dobra stvar”, kazao je on.

Napomenuo je da se posjete moraju zakazati i da su vremenski ograničene.

“Pozivamo starije građane da nam se slobodno jave. Ne možemo da zamijenimo primarnu kuću, ali možemo da budemo vaša druga kuća i da im priuštimo lijep boravak”, kazao je Pajković.

Kazao je da ih korona nije spriječila da urade mnogo. Potpuno je renovirano Odjeljenje za psihogerijatriju .

“U potpunosti su renovirane sobe, napravljeni novi toaleti. Objekat koji je rađen osamdesetih godina, tek početkom 2021. je završeno njegovo renoviranje. Očekujemo uskoro i kompletno renoviranje Odjeljenja gerijatrije”, dodao je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije