Povežite se sa nama

Društvo

KOTOR: Zabranjeno kupanje na dvije plaže

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na većini kupališta u Crnoj Gori voda je sanitarno ispravna, kvalitetna i bezbjedna za kupanje, kazala je Bojana Tešević, iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

To su, kako je istakla u Jutarnjem programu TVCG, pokazala ispitivanja kvaliteta morske vode koja su obavljena od 22. do 26. juna.

“Međutim, tim ispitivanjem moramo izdvojiti dvije lokacije na području kotorske opštine. To su Žuta plaža i Benovo 01, gdje je prema posljednjim ispitivanjima kvalitet analize vode jako loš, što ukazuje na prisustvo velikog broja bakterija”, rekla je Tešević.

Ona je saopštila da su obavijestili nadležne inspekcijske organe o lošem stanju vode na ta dva lokaliteta, te su preduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi izvršili kontrolu predmetnih lokacija.

“Nakon svih analiza, ispostavilo da je voda i dalje lošeg kvaliteta. Republički inspektor za vode zabranio je kupanje na ovim lokacijama, istaknuta je crvena zastavica pa apelujem na građane i turista da se ne kupaju na tim plažama dok rezultati ne budu bolji”, istakla je Tešević.

Budući da slijedi špic sezoni, uzorkovanje kvaliteta vode obavljaće se na svakih 15 dana

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
10.07.2021. 12:51

Sramota -uzorkovanje ,svakih 15dana -da se ne potroši institut !?

Sponzor

Najčitanije