Povežite se sa nama

Ekonomija

KOTORSKI UGOSTITELJI: Strahuju od sezone nalik onima iz 90-ih

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Strahujemo da bi ove godine mogli imati sezonu nalik onima iz 90-ih i početka 2000-ih godina, kada su trajale od sredine jula do Bokeške noći, rekao je predsjednik NVU Kotorski privrednici 365 Dušan Samardžić.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se situacija kreće na bolje, iako su maj i jun izgubljeni zbog epidemioloških mjera.

Govoreći o mjerama, Samardžić je rekao da je dobra stvar besplatan PCR za strance prilikom povratka u matičnu zemlju, ali da je problem ipak radno vrijeme.

„Problem je ako neko želi da večera, da ostane malo kasnije, da ode u čuveni kotorski noćni život. S obzirom da ove mjere traju do 18. juna, strah me da je to već jul, i strah me da ćemo završiti na tome da imamo sezonu iz 90-ih i početka 2000-ih, od 15. jula do Bokeške noći“, rekao je Samardžić.

Ipak je, kaže, optimista. Kad je riječ o uplovljavanjimaa kruzera on kaže da se očekuju dolasci 17. i 24. juna.

Nezvanične informacije, kaže on, govore da posada neće smjeti da izađe „pa ne znamo režim i protokole za goste“.

„U julu bi trebalo da bude 15-ak dolazaka, a nezvanično saznajemo da jedna firma u svom protokolu tražila preko 30 vodiča ispod broda prilikom dolaska, što asocira na neku ‘trčeću’ turu. Strah me, ali ne želim da nikoga prepadam“, rekao je Samardžić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije