Povežite se sa nama

Ekonomija

KOVAČEVIĆ-KRIVOKAPIĆ: Nikšiću potrebna nova radna mjesta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nikšićka lokalna samouprava suočena je sa problemom otvaranja novih radnih mjesta. Administraciju je potrebno “ojačati” novim radnim mjestima u realnom privrednom sektoru“, poručio je prvi čovjek Opštine Marko Kovačević.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, zajedno sa ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnom Bratić i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandarom Stijovićem, u okviru radne posjete Opštini Nikšić, sastao se danas sa predstavnicima nikšićke lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Krivokapić izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u gradu kog pamti u njegovom privrednom usponu, dok je bio lokomotiva crnogorske privrede i šire, te da je zadatak kako nove vlasti na državnom nivou, tako i lokalne samouprave da građanima Nikšića ponude nove privredne perspektive koje će se temeljiti na održivim, ekološkim principima koji su evropski trend i predstavljaju budućnost regiona.

Predsjednik Vlade poručio je opštinskoj vlasti Nikšića da svaki progres koji se bude desio u tom gradu, i te kako će se osjećati i u cijeloj Crnoj Gori, te da je Vlada Crne Gore spremna da ekspertski i budžetski podrži sve zdrave projekte.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, kako se navodi u saopštenju, iskazavši dobrodošlicu i zadovoljstvo zbog odluke premijera da baš u ovom trenutku posjeti Nikšić, istakao je da se kao čelnik Opštine nada da će, budući da predstavlja novo opštinsko rukovodstvo, u Vladi imati partnera koji ima razumijevanje za brojne lokalne probleme koji su naslijeđeni.

Kovačević je upoznao premijera Krivokapića sa stanjem u privrednim subjektima Željezari i Metalcu kao i sa nepostojanjem mehanizama na lokalnom nivou kako bi doprinijeli poboljšanju situacije u ovim kolektivima.

Pored brojnih životnih pitanja koja opterećuju lokalnu vlast i građane Nikšića,  Kovačević je istakao da mnogi Nikšićani već tridesetak godina ne mogu da dođu u posjed crnogorskog državljanstva, te da je od izuzetne važnosti za budućnost Nikšića, kao studentskog grada, njegove kulture i duhovnosti, da Filološki fakultet ostane u Nikšiću.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije