Povežite se sa nama

Društvo

KOVAČEVIĆ: Nema igranja sa Temeljnim ugovorom, on mora biti potpisan, svi znaju kako je prošao onaj koji je okrenuo leđa SPC

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

 U slobodi vjeroispovesti svi smo isti, ali pravoslavni hrišćani koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi apsolutna su većina u Crnoj Gori. To treba uvažiti, sa tim se ne treba igrati i odlagati potpisivanje Temeljnog ugovora. Onaj ko se posljednji put igrao, ostao je bez vlasti i svih privilegija – to je poruka za one koji se sada time bave.

Ovako za Sputnjik odlaganje potpisivanja Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa SPC komentariše gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević.

Sa najmlađim gradonačelnikom u poslijeratnoj istoriji tog grada razgovarali smo tokom njegove zvanične posjete Srbiji. Beogradskom kolegi Zoranu Radojičiću donio je pismo o namjerama o budućoj saradnji.

Po završetku studija, ovaj mladi pravnik priključio se Novoj srpskoj demokratiji, bio odbornik u opštini, a kao član izborne liste „Za budućnost Crne Gore“ našao se i u republičkom parlamentu.

Kovačević je gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću predao Pismo o namerama o budućoj saradnji - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021

Pitali smo ga prvo kako vidi izlaz iz parlamentarne krize u Crnoj Gori, s obzirom da ni poslije drugog sastanka lideri parlamentarne većine nijesu našli rješenje.

– Borimo se za poštovanje jednostavnog principa, da se volja građana iskazana na izborima reflektuje i u samu Vladu koja sada nije funkcionalna. Treba je učvrstiti i dati joj legitimitet, tako da predstavnici stranaka koje su dobile povjerenje građana 30. avgusta da mijenjaju nešto u Crnoj Gori, budu zastupljeni u Vladi i da onda pomognu premijeru ili novom premijeru, da stanje bude bolje. Hoćemo da reforme koje smo svi zajedno najavljivali.

Hoće li premijer prihvatiti takvu pomoć? Slijedi treća runda razgovora sa liderima većine, a do sada ništa nije dogovoreno…

Po nastupima premijera, ne bih rekao da želi i očekuje tu pomoć. Ali parlamentarna većina je ta koja ipak drži sve u svojim rukama. Ukoliko bi dogovor stranaka bio takav da Vladu treba rekonstruisati, onda premijer ne bi imao prostora da nešto drugo predloži. Vidjećemo, na kraju postoji i ta mogućnost da se promijeni i premijer, ukoliko se parlamentarna većina o tome dogovori. Teorijski, postoji i treće rješenje, ali teorijski je bilo logično da političke stranke koje su osvojile vlast učestvuju u Vladi. Ne treba tražiti krivca, treba napraviti ambijent u kome možemo sprovoditi reforme.

Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
milović
milović
17.07.2021. 21:44

Koje kosmičke sile izbaciše ove izrode kao ovaj Kovačević na površinu?

Sponzor

Najčitanije