Povežite se sa nama

Region

KOVAČEVIĆ SA GRADONAČELNIKOM BEOGRADA: Kroz dobru saradnju održavati i štititi interese našeg naroda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je započeo radnu posjetu Beogradu sastankom beogradskim kolegom, gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

Oni su se sastali u Starom dvoru u Beogradu a Radojičić ističe da je susret bio „srdačan, otvoren i bratski“.

„Nikšić može da računa na podršku i pomoć Beograda u brojnim oblastima“, rekao je Radojičić i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost Kovačeviću i njegovim saradnicima što su ih posjetili, te istakao da je Beogradu izuzetno važno da imaju dobar odnos sa gradovima u regionu.

„Važno je da u ovim teškim vremenima, gdje god žive Srbi, da na tom lokalnom nivou imamo dobru saradnju i da kroz nju održavamo i štitimo naše interese kao naroda„, izjavio je gradonačelnik Beograda.

Kako ističe Radojičić, razgovarali su o mnogim temama a ona koja je bila naročito važna za predstavnike Nikšića je tema investicija. On je istakao da je Beograd dobar primjer kako se investicije privlače te da će njihova iskustva sigurno moći i Nikšić da iskoristi. Dodao je da vjeruje da će prvi koraci zajedničke saradnje biti na polju kulture, sporta i obrazovanja, te da je uvjeren da je današnji konstruktivni sastanak samo početak, plodonosne saradnje ove opštine u Crnoj Gori i prijestonice Srbije.

Kovačević je istakao da mu je čast što je u Beogradu, i istakao da susret predsjednika Opština Nikšić i Beograd nije bio upriličen čak ni za vrijeme zajedničke države te je time dodatno počastvovan.

„Kad smo radili kampanju za izbore, ja sam najavljivao da ćemo raditi na tome da poboljšamo saradnju i sa Srbijom i sa Beogradom, jer u prethodnom periodu smo imali jedan režim koji je praktično svaku vrstu takve saradnje proglašavao za jeres. Mi smo u Crnoj Gori stajali u mjestu i gledali kako Beograd i Srbija sarađuju i sa gradovima u Bosni i Hercegovini, i u Republici Srpskoj, Sjevernoj Makedoniji, i u čitavom regionu a nismo shvatali zašto i mi ne možemo tome da se pridružimo. Danas smo konačno to postigli„, rekao je Kovačević.

On je naveo da su predali pismo namjere gradonačelniku Radojičiću i dodao da će sarađivati u mnogim oblastima, te da Beograd nije samo glavni grad Srbije već i regionalni centar pa saradnja sa njim omogućava bolje šanse za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

„Imajući sve to u vidu, osim one emotivne povezanosti koju mi svi imamo prema Beogradu, koju ne treba da krijemo niti da se stidimo nje, to je sve ono što nam je svima na korist a na korist i samoj Srbiji i Beogradu jer pokazuju da im nije važan samo bolji život građana Srbije, da im nije važno samo bolji život srpskog naroda u regionu već i svih onih koji zajedno sa nama žive„, zaključio je Kovačević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
...
...
17.07.2021. 15:15

odrodi…

Sponzor

Najčitanije