Povežite se sa nama

Turizam

KRGOVIĆ ŠAROVIĆ: Na Žabljaku u junu 70% turista u odnosu na 2019.

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović kazala je da su u tom gradu tokom juna zabilježili 70 odsto turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

„U prvoj polovini juna imali smo prve goste i mogu reći da smo zadovoljni posjetom, koja je bila iznenađujuća u odnosu na očekivano“, rekla je Krgović Šarović u Jutarnjem programu TVCG.

Kako je istakla, njihova očekivanja tek sada počinju, budući da su jul i avgust nainteresantniji na Žabljaku: „Tako da iz dana u dan imamo sve više turista, a i vremenske prilike nam idu naruku“.

Ona je kazala da je teško govoriti o rezervacijama, te da nemaju na rani buking na koji su navikli, usljed epidemiološke situacija.

„Od 15. jula do 15. avgusta imamo ozbiljniji priliv rezervacija i kad je hotelski smještaj u pitanju popunjenost za ovaj period je na nivou 60 odsto, dok je privatni smještaj za nekoliko procenata bolji“, istakla je Krgović-Šarović.

Podaci, kako je rekla, ulivaju optimizam da će špic sezone biti kvalitetan.

Govoreći o strukturi turista, Krgović Šarović kaže da su u junu dominirali Izraelci: „Ovih dana imamo priliv turista iz Češke, Poljsko, i negdje što je atipično za nas, iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine i Kazahstana“.

Cjenovna politika je, kaže, prilagođena okolnostima.

„Imamo snižene cijene u hotelima i privatnom smještaju, te popuste za boravak porodica sa djecom“, istakla je Krgović Šarović.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije