Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ: DF da prekine bojkot, nema popisa bez Zakona

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je Demokratski front da prekine bojkot i vrati se u Skupštinu, jer, kako dodaje, sve dok parlament ne usvoji Zakon o popisu, a DF ne pokaže odgovornost, popis neće moći da bude sproveden, kako je planirano.

Krivokapić reagovao je na saopštenje DF-a u kom se navodi da neće biti Vlade, ako ne bude popisa stanovništva.

„Popis stanovništva je ozbiljan proces koji zahtijeva vrijeme, resurse i infrastrukturu, a prije svega Zakon o popisu. Protiv moje izjave ne bi trebalo da se buni nijedna politička partija, već bi trebalo da se zapita koliko je i čime doprinijela da dođemo u situaciju da se bojimo da neće moći da se sprovede popis koji smo kao Vlada zacrtali da se održi u četvrtom kvartalu ove godine“, naveo je Krivokapić.

Kaže da u program Vlade popis je jasno zacrtan.

„U budžetu za 2021. godinu je odvojen novac za sprovođenje popisa. Ali, nemamo zakon. Zašto nemamo zakon?! Zato što je dio parlamentarne većine non-stop držao političke tenzije udaljavajuci nas od realnih ciljeva i koje je na kraju pretvorio u bojkot Skupštine. Gospodo iz DF-a, prekinite bojkot i vratite se u Skupštinu, dobićete Zakon o popisu stanovnoštva. Usvojite ga pa da krenemo u procedure. Sve dok to ne uradite, dok ne pokažete sopstvenu odgovornost, a ne da je prebacujete na drugoga, i vratite se u parlament da bi nastavili da usvajamo pravnu regulativu koja nam je potrebna, ja nemam izbora nego da građanima na vrijeme iskažem bojazan da popis nećemo moći da sprovedemo kada smo planirali“, navodi premijer.

On kaže da popis zaista nije samo nacionalno izjašnjavanje, nego, kako dodaje, neuporedivo širi spektar pitanja.

„Ali nacionalno izjašnjavanje niti ko smije, niti želi da uskrati, ma ko koje vjere ili nacije bio. Radna grupa neumorno radi na izradi zakona o popisu, ali vas pitamo kome ćemo ga poslati u Skupštinu kada bude završen? Gdje će biti DF da glasa ZA i preuzme odgovornost za popis? U Skupštini u redovnom radu, ili van Skupštine, da osujeti popis pa onda krivi drugoga“, navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije