Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ: Dogovoreno da se usaglasi termin potpisivanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski premijer Zdravko Кrivokapić saopštio je da je sa patrijarhom srpskim Porfirijem ostao u dogovoru da se usaglase oko termina potpisivanja temeljnog ugovora.

Krivokapić je sinoć nenajavljeno došao u Patrijaršiju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.

„Imao sam čast da u Patrijaršiji srpskoj razgovaram sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim Porfirijem i više arhijereja SPC. Na sastanku je potvrđeno opredjeljenje da se potpiše temeljni ugovor sa SPC“, saopštio je danas Krivokapić.

Iz SPC je saopšteno da je patrijarh Porfirije iznenađen namjerom crnogorskog premijera da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, što je, kako je saopšteno, bio jedini razlog njegovog dolaska u Patrijaršijski dvor u Beogradu.

„Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja temeljnog ugovora. Radujem se izboru novog Mitropolita crnogorsko-primorskog uz veliku vjeru da će voditi narod poput svog prethodnika blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija“, saopštio je Krivokapić.

On je naveo da žele da na najdostojanstveniji način što prije ugoste patrijarha Porfirija u Crnoj Gori. „Kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vjernom crnogorskom narodu“, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je sinoć u objavi na Tviteru dodao da je predložio da temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom bude potpisan na Cetinju 30. oktobra, na dan smrti mitropolita Amfilohija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
GRAĐANSKI
GRAĐANSKI
28.05.2021. 08:37

Zašto svakoji put priložite fotografiju ovoga insana? Nema preše da nas toliko njegovom fotografijom opterećujete i na čitaoce negativno uplivate. Njegov lik zrači rđavom energijom.

Sponzor

Najčitanije