Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ: Gospodi iz DF-a poručujem da više ničim neće ucjenjivati Vladu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratski front je zloupotrijebio volju građana Crne Gore najavivši mogućnost da sa DPS-om obori Vladu Crne Gore, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić. DF-u premijer poručuje da više ničim neće ucjenjivati Vladu Crne Gore i dodaje da je Predlog zakona o popisu već spreman i u narednim danima će biti predmet razmatranja na sjednici Vlade.

Premijer je reagovao na izjavu poslanika DF-a Slavena Radunovića koji je kazao da će taj politčki savez oboriti Vladu, sa svima koji budu htjeli da glasaju protiv, ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu.

„Danas, 30.08, godinu nakon veličanstvene pobjede u kojoj smo nakon trideset godina uspjeli da konačno smijenimo jedan od posljednjih autokratskih režima u Evropi, DF je svojim istupom zloupotrijebio volju građana Crne Gore najavivši mogućnost da sa DPS-om obori Vladu Crne Gore. Ovo je, dakle, najava završnog čina procesa koji je započet prije nekoliko mjeseci, zajedničkog plana DF-a i DPS-a u obaranju ove Vlade, i, kako su takođe ranije izričito najavili, organizovanja tehničke Vlade zajedno sa DPS-om i njihovim koalicionim partijama”, naveo je Krivokapić u izjavi za medije.

Premijer pita da li je ovo najava istorijske izdaje naroda Crne Gore?

“Gospodo iz DF-a, danas su konačno pale maske.  Gospodo iz DF-a, najjasnije vam poručujem, više ničim nećete ucjenjivati Vladu Crne Gore, a Predlog zakona o popisu je već spreman i u narednim danima će biti predmet razmatranja na sjednici Vlade, i to nema nikakve veze sa vama, nego sa građanima Crne Gore i sa dinamikom, u ovom trenutku proceduralno jedino mogućom, dinamikom koju nećete vi dirigovati”, navodi Krivokapić.

On kaže da DF ne interesuje popis, koliko obaranje ove Vlade.

“Popis je samo izgovor, te da ga održimo i realizujemo sjutra, prekosjutra biste tražili novi način da destabilizujete ovu Vladu. Da upravo vi niste rušili ovu Vladu, čak i prije nego što je formirana, da i ne govorim o zadnjim danima i mjesecima, da ste bili elementarno konstruktivni, korektni, odgovorni i zreli, možda bi popis već bio i završen”, ističe premijer i dodaje da je upravo DF ključni faktor nestabilnosti.

“Ono što vi, kao dio parlamentarne većine, uporno radite do sada nije viđeno u političkim sistemima svjetske politike. Viđeno je i prirodno da nakon višedecenijske promjene vlasti promjene ne idu lako, viđeno je da ima grešaka, viđeno je da ima nezadovoljstava, ali nikada do sada nije zabilježeno da vlast obara samu sebe”, kaže Krivokapić i DF-u na kako dodaje dan izborne pobjede, poručuje:

“Skupite tu političku hrabrost kojom prijetite i dosađujete narodu i vlasti i još danas u Skupštini pokrenite postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj Vladi i budite sigurni da će građani Crne Gore na narednim izborima sa pravom mjerom izmjeriti nivo vaše političke ozbiljnosti i odgovornosti“, zaključuje se u reagovanju premijera Krivokapića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije