Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ- MORTON: Vlada ne smije da iznevjeri očekivanja svojih građana, niti evropskih partnera

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, tokom posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa britanskom ministarkom za Evropu i Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova, Vendi Morton, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Krivokapić kazao je da je glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore članstvo u EU.

“Snažna vladina opredjeljenost ka članstvu u EU odraz je sveukupne čvrste političke volje, ali i očekivanja 75 odsto građana naše države. Ova Vlada ne smije da iznevjeri očekivanja niti svojih građana, niti svojih evropskih partnera. Put Crne Gore ka EU, jeste put ka onom ekonomskom standardu i onim društvenim vrijednostima koje su u Evropskoj uniji i Ujedinjenom Kraljevstvu odavno već realnost. Crna Gora je odlučno krenula ka toj realnosti koja joj je obećavana godinama i više nemamo vremena za prazan hod”, kazao je premijer.

Predsjednik Vlade istakao je, dodaju, da je Crna Gora svoju bezbjednosnu i vanjsku  politiku u potpunosti uskladila sa EU. On je naglasio da je aktuelna Vlada ušla u suštinsku reformu vladavine prava, te da je pomoć Ujedinjenog Kraljevstva u tom dijelu više nego dobrodošla, a da su prethodni razgovori sa britanskim zvaničnicima, tokom posjete, imali za cilj da se dođe do rješenja kako da se ta pomoć što efikasnije realizuje u bliskoj budućnosti.

Premijer Krivokapić kazao je i da su odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva prijateljski i da je iskrenost tog odnosa posebno došla do izražaja tokom pandemije COVID-19, kao i u okviru saradnje u NATO.

„Tokom sedam mjeseci rada Vlade, pokazali smo kako privrženost evropskim integrativnim politikama, tako i sasvim istančan sluh za dobrosusjedske odnose i politiku mira i prijateljske koegzistencije na Zapadnom Balkanu”, kazao je premijer.

Ministarka Morton uputila je čestitke premijeru povodom 200 dana rada Vlade, poručivši, kako navode, da je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva spremna da zajednički radi na jačanju bilateralnih odnosa i političkog dijaloga.

„Suočavate se sa mnogo izazova, ali progres i uspjeh koji ste napravili je izuzetan i podržavamo vas na tom putu“, poručila je Morton.

„Morton je ukazala da moramo nastaviti blisku saradnju u okviru NATO saveza. Izrazila je spremnost  da razmotre modele buduće saradnje u oblastima od zajedničkog interesa kao sto su sajber bezbjednost, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i vladavina prava. Ona je pohvalila posvećenost naše zemlje daljem napretku ka punopravnom članstvu u EU“, zaključuje se u saopštenju.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije