Povežite se sa nama

Vijesti

KRIVOKAPIĆ – PALMER: Crna Gora i SAD produbiće ekonomske odnose

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ekonomski dijalog sa SAD od fundamentalnog je značaja za ekonomsku saradnju dvije države, a američka pomoć je neophodna, posebno u oblasti investicija kazao je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metjuom Palmerom. Palmer je naglasio da je veza između dvije države prijateljska i postojana i da postoji prostor za produbljivanje odnosa, naročito u oblasti ekonomije, te da će budući diplomatski kontakti voditi ka tom cilju

Kako je saopšteno iz Vlade,  Krivokapić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da sa visokim predstavnikom američke administracije, koji je izuzetan poznavalac ekonomsko – političkih prilika na Zapadnom Balkanu, može da razmijeni zvanična mišljenja i stavove.

Krivokapić je istakao da je pravi momenat da se nađu novi načini za jačanje bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu, s obzirom da je pandemija COVID-19 ostavila značajne negativne posljedice na sve nacionalne ekonomije.

„U ovom trenutku, budući da su prihodi od turizma najznačajniji za budžet naše države,  Vlada je jasno opredjeljena da je potrebno održati visoko rastući trend vakcinisanih građana Crne Gore, kako bi i dalje ostali zajednica koja je bezbjedna za goste i stabilno dočekakla naredne izazove. Zahvalni smo SAD na kontinuiranoj podršci i pomoći koju upućuje našem zdravstvenom sistemu“, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade Crne Gore naglasio je da je ekonomski dijalog sa SAD od fundamentalnog značaja za ekonomsku saradnju dvije države i da je od izuzetne važnosti da do njega dođe što prije kako bi brzo došli i do konkretnih rezultata koji će biti od neprocjenjive važnosti za građane Crne Gore. Istakao je I da su građani čvrsto opredjeljeni da ostanu na proevropskom kursute da  je američka pomoć do sada bila velika, a i u budućnosti je neophodna, posebno u oblasti američkih investicija u ključnim infrastrukturnim projektima, opredjeljujućim za dinamiku daljeg ekonomskog razvoja i inteziviranje pregovaračkog procesa.

Premijer je pozdravio vidljivi trend tijesne saradnje SAD i EU, u čemu Zapadni Balkan prepoznaje svoju perspektivu i interes.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, zahvaljujući na toploj dobrodošlici, prenio je nedvosmislenu podršku evropskoj budućnosti Crne Gore.

„Palmer je naglasio da je veza između dvije države prijateljska i postojana i da postoji prostor za produbljivanje odnosa, naročito u oblasti ekonomije, te da će budući diplomatski kontakti voditi ka tom cilju“, navodi se u saopštenju Vlade.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije